2022. 08. 26. - 10:29

Valódi VS. MI kapcsolat - A jövőben mindenki szabadon választhat

Valódi VS. MI kapcsolat - A jövőben mindenki szabadon választhat
A humanoid robotok jelentik a szerelem és a kapcsolatok jövőjét? A mesterséges intelligencia fejlődésével úgy tűnik, bármi lehetséges.
Már most is léteznek virtuális barátnők, akik azonnal reagálnak és lelkesen tudnak beszélgetni olyan dolgokról, amelyeket egyébként a valódiak unalmasnak tartanának. A mesterséges intelligencia barátnők azért is népszerűek, mert mindig ők kezdeményeznek először.
 
 
A mesterséges intelligencia robotfeleségnek valódi bőre van, hasonlóan egy hús-vér partnerhez. Az emberszerű MI robot egy magas szintű MI termék, amely kínaiul és angolul is tud kommunikálni és csevegni.
 
Egyértelmű, hogy a humanoid robotok egyre kifinomultabbak és a felhasználási lehetőségeik végtelenek. A kérdés tehát továbbra is fennáll: vajon a humanoid robotok jelentik-e a szerelem és a kapcsolatok jövőjét?
 
A robotfeleségnek emberhez hasonló bőre van
 
Egyesek úgy vélik, hogy a humanoid robotok idővel életünk minden területét átveszik, beleértve a kapcsolatokat is. Azt állítják, hogy mivel a virtuális barátnők és a mesterséges intelligencia barátnők annyira népszerűek, csak idő kérdése, hogy az emberek a humanoid robotokat kezdjék előnyben részesíteni a valódi emberi partnerekkel szemben. Ennek több oka is lehet.
 
Először is, a humanoid robotok mindig rendelkezésre állnak. Soha nem betegszenek meg, nem fáradnak el és soha nem kell aludniuk. Ráadásul testre szabhatók, hogy megfeleljenek egyedi igényeinknek és vágyainknak.
 
 
Ha olyan robotot szeretnénk, amely úgy néz ki, mint Scarlett Johansson, akkor kaphatunk egyet! Másodszor, a humanoid robotok soha nem vitatkoznak vagy panaszkodnak.
 
Mindig pontosan azt teszik, amit mi akarunk és soha nem támasztanak velünk szemben semmilyen követelést. Végül, a humanoid robotok nagyon hatékonyak. Gyorsan elvégzik a dolgokat és soha nem hibáznak.
 
Mások ugyanakkor úgy vélik, hogy az emberi kapcsolatok mindig jobbak lesznek, mint a humanoid robotokkal kialakulók.
 
Azzal érvelnek, hogy bármennyire kifinomultak is a humanoid robotok, soha nem lesznek képesek megismételni az emberi kapcsolatok melegségét és intimitását.
 
Ráadásul az emberi kapcsolatok olyan érzelmeket és érzéseket tartalmaznak, amelyeket a gépek nem tudnak lemásolni. Végül pedig olyan kommunikációt és intimitást tesznek lehetővé az emberi összekapcsolódások, amelyet a gépekkel nem lehet elérni.
 
 
 
H.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.