2022. 09. 07. - 08:30

Kiborg csótányokkal álltak elő a japánok

Kiborg csótányokkal álltak elő a japánok

Kiborg csótányokat hoztak létre japán tudósok, melyeket veszélyes területekre küldhetnek ki kutatási és mentési célból.

Meghökkentő technológia: japán tudósok megalkották a kiborg csótányt, amelyet be lehet vetni kutatási és mentési küldetésekre – bátran használhatók az emberek számára kockázatos terepeken. 
 
A tokiói RIKEN úttörő kutatás csoportja (Cluster for Pioneering Research) távirányítós rovart hozott létre, ami képes bejutni veszélyes területekre, s elvégezheti a feladatait anélkül, hogy fel kellene tölteni.
 
A szakembereknek csupán néhány alkatrészt kellett az apró madagaszkári csótányok mintájára megalkotott műrovarokra illeszteni, hogy lehetővé tegyék a természetes mozgásukat. Olvasd el: Életeket menthet a robot csótány
 
A madagaszkári csótányok mintájára hozták létre a kiborgokat
A madagaszkári csótányok mintájára hozták létre a kiborgokat
 
Elérték, hogy a robotcsótányok balra vagy jobbra forduljanak - a napelemek több mint egy hónapig működtették az állatokat. Olvasd el: A csótány tulajdonságait kapta a minirobot
 
Alapvető fontosságú az akkumulátor kellően feltöltött állapotban tartása – senki sem akarja ugyanis, hogy a kiborg csótányokból álló csapat össze-vissza kóboroljon – mondta el dr. Masataka Sasabe, a RIKEN Global Communications munkatársa. - Bár lehetséges az akkumulátor töltésére lehet dokkolóállomásokat építeni, a visszatérés és az újratöltés szükségessége megzavarhatja az időérzékeny küldetéseket.”
 
A szakember megjegyezte: a legjobb megoldásnak egy fedélzeti napelem beépítését tartották, amely folyamatosan biztosítja az akkumulátor feltöltöttségét.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.