2022. 04. 29. - 08:30

Kikapcsolták a japán férfi hologram feleségét

Kikapcsolták a japán férfi hologram feleségét

A jelek szerint véget ért Akihiko Kondo házassága, miután egy szotfverfrissítés következtében a hologramos feleségből hibaüzenet lett.

Úgy tűnik, pontot tehet a japán Akihiko Kondo a népszerű virtuális hologrammal, Hatsune Mikuval kötött házassága végére, mivel szoftverfrissítés miatt hibaüzenetté vált az asszony. Hatsune Miko hologramként lép fel
 
A japán férfi 2018-ban lépett frigyre a számítógép generálta énekesnővel, egy pazar ceremónia keretében, melyre 40 vendéget hívott meg. Olvasd el: Gyűrűt is vett robotfeleségének egy ausztrál férfi
 
Kondo egy tokiói startup által kifejlesztett szolgáltatást használt, amely Hatsune Miku háromdimenziós hologramját vetítette egy hengerbe és mesterséges intelligencia segítségével egyszerű beszélgetéseket is lehetett folytatni vele.
 
Boldogságuk azonban a jelek szerint véget ért, miután a Gatebox vállalat bejelentette: nem támogatja tovább a Mikut működtető szoftvert – s jelenleg az énekesnő helyett hibaüzenet jelenik meg. Olvasd el: Tárgyakkal is lehet kapcsolatunk?
 
A 38 éves Kondo - aki iskolai adminisztrátorként dolgozik - hazatérve azt tapasztalta, hogy felesége képét egy „hálózati hiba” felirat váltotta fel.
 
Hogy miért döntött a hologram társ mellett – akit egyébként létező karakter – arra a japán férfi azt mondta: „Azt hiszem, mindenféle szerelemre és boldogságra gondolnunk kell. Amikor együtt vagyunk, megmosolyogtat. Ebben az értelemben ő az igazi.”
 
A magát "fiktoszexuálisnak" tartó Kondo most Miku babákhoz fordult, hogy valamiképp visszakapja a nejét. Köztük egy életnagyságúhoz, amellyel közös ágyban alszik.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.