2023. 01. 25. - 08:30

Mandulatej igényre – robotgéppel

Mandulatej igényre – robotgéppel

Percek alatt elkészítheti saját mandulatejét bárki egy új géppel, amelyet egy nagy mandulatej-rajongó kaliforniai lakos fejlesztett ki és mutatott be a CES technológiai tárlaton.

A Las Vegasban január elején megrendezett CES (Consumer Electronics Show) 2023 technológiai kiállítás – mint általában - számos háztartási intelligens eszközt is felvonultatott. Olvasd el: Megtanították főzni a robotlézertmandulatejkeszito_01
 
Ezek egyike a mandulatejet készítő robotgép. Feltalálója Luiz Rapacci kaliforniai lakos, akit 2020-ban megviselt, hogy nehezen tudta beszerezni kedvenc mandulatejjét az élelmiszerboltokban a koronavírus miatti lezárások alkalmával.
 
Elkezdett online recepteket keresni, de azok meglehetősen időigényesek voltak. Olvasd el: Bármi tökéletesre grillezhető mesterséges intelligencia segítségével
 
Három évvel később Rapacci a CES technológiai tárlaton bemutatta mandulatej-főző gépét, a GrowUp sörfőzőt.
 
A GrowUp segítségével az ember percek alatt megvalósíthatja otthon a tejet, s nemcsak mandulával – az ital vízzel és a választott diófajtával készíthető, a kesudiótól kezdve a mandulán át a pisztáciáig – mondta Rapacci.
 
A gép 599 dollárba kerül (ami jelenleg 213 ezer forint) s már előrendelhető.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.