2021. 05. 06. - 09:30

Bármi tökéletesre grillezhető - mesterséges intelligencia segítségével

Bármi tökéletesre grillezhető - mesterséges intelligencia segítségével

Új szoftverrel rukkolt elő az éttermi segítséget nyújtó robot-megoldásairól már ismert Miso Robotics vállalat – Ez immár a sütés mennyiségét is kiválóan be tudja állítani.

Az eddiginél is kitűnőbb segítséget adhat a sütés-főzéshez a Miso Robotics, mely a napokban jelentette be Cookright nevű szoftvere érkezését. Az újdonság éttermek számára készült és a cég Flippy robotjához biztosít mesterséges intelligenciával (MI) felvértezett sütést - robotikus hardver nélkül.
 
A Cookright platform táblagéppel és a grillrács fölé szerelt kamerákkal működik. Vagyis, figyelni tudja a készülő ételt: számítógépes látás, hőérzékelés és mesterséges intelligencia kombinációjával azonosítja a hús egy darabját, a vastagságot és a főzés folyamatát. Olvasd el: Tojást sütni is megtanult a robot
 
Mesterséges intelligencia - A Cookright szoftverrel minden húsdarab azonosítható
Mesterséges intelligencia - A Cookright szoftverrel minden húsdarab azonosítható
 
Ez lényegében ugyanaz a szoftverrendszer, amelyet a Flippy robot használ, ám ebben az esetben ahelyett, hogy robotkarnak ad utasításokat, az ember szakácsot irányítja.
 
A táblagép kijelzője mutatja, mit lát a CookRight és utasításokat mindegyik, grillen levő élelmiszerhez. A Miso Robotics szerint kiválóan használható burgerek, csirkehús, hal, steak, kolbász, hot dog és számos más húsétel készítésében. Olvasd el: Robotséf költözik a konyhába?
 
Mint azt Buck Jordan, a robotikai cég vezetője elmondta: a CookRight használatának kiemelkedő előnye, hogy az étel okozta megbetegedések számát is csökkenteni tudja, hiszen biztosítja az ételek megfelelő ideig történő, alapos sütését. Az irányított főzéssel szinte minden szakácsból szakértő grillező válik, anélkül, hogy átfogó kulináris képzést kapott volna. Olvasd el: Mesterséges intelligencia - Szendvicskészítő robotok állnak szolgálatba
 
Mi több, a CookRight szoftver az adott étterem POS és rendelési rendszereibe is intergrálható, hogy automatizálja az étkezés előkészítését. Vagyis, amikor megrendelés érkezik egy alkalmazáson – például a GrubHub-on - keresztül, a CookRight tudja, hogyan halad az ételt rendelő sofőr, mikorra kell elkészülnie az ételnek és a grillezést eszerint időzíti.
 
Új platformjával így a Miso Robotics a Flippy-nél alacsonyabb költségű, automatizált főzési megoldással bővíti piaci bázisát. 
 
Minimális hardverbeállításával és havi 100 dolláros előfizetési költségével a CookRight jóval megfizethetőbb lehetőség kisebb és közepes éttermek számára, mint a Flippy robot – amennyiben automatizálni kívánják egyes folyamataikat.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.