2023. 05. 17. - 08:15

Meglékelheti a mesterséges intelligencia a Loch Ness-i szörny kutatását

Meglékelheti a mesterséges intelligencia a Loch Ness-i szörny kutatását

Véget vethet a Loch Ness-i szörny keresésének a mesterséges intelligencia, mivel egyre nehezebb észrevenni a különbséget a valódi és hamis felvételek között.

Lezárhatja a mesterséges intelligencia a Loch Ness-i szörny utáni vadászatot - ugyanis egyre nehezebb különbséget tenni a fenevadról készült valódi és hamis fényképek között. Olvasd el: Képpé alakít bármely szöveget a Google új MI-eszközeloch_ness_monster_01
 
Steve Feltham, Loch Ness-i szörnyvadász három évtizedet töltött képek tanulmányozásával – ezeket olyan emberek készítették, akik állítják, hogy látták a legendás skót fenevadat.
 
Munkájának jelentős részét képezi, hogy kiszűri a valós észlelések közül a nem valódiakat - ám az egyre valósághűbb mesterséges intelligencia-képek miatt Feltham attól tart, hamarosan lehetetlen lesz megkülönböztetni hamisat a valóditól.
 
Lassan nem lehet elkülöníteni egymástól, hogy ami a felvételen van, az valami megmagyarázhatatlan, vagy pedig kreált, hamis fotó. „A mesterséges intelligencia ma már nagyon jó fotókat készít, de azért még mindig megállapítható, hogy ez egy MI-kép” – mondta Steve Feltham. Olvasd el: MI készíti híres történelmi személyek portréit
 
Hozzátette azonban, hogy ahol most tartunk, az a technológia hajnala, vagyis, egyre jobbak és jobbak lesznek a képek. „Nem fogom tudni megmondani, hogy ez az igazi vagy mesterséges intelligencia” – zárta gondolatait a Loch Ness-i szörnykutató.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.