2023. 01. 16. - 08:30

Meglepő videóhívások: bólogatnak a 3D-s résztvevők

Meglepő videóhívások: bólogatnak a 3D-s résztvevők

A régi videókonferencia-hívásokba visz merész újdonságot a Zero Distance cég, amely Wehead eszközével közelebb hozza hozzánk a beszélőt, mintha ő is a helyiségben lenne.

Sok érdekességhez hasonlóan a CES 2023 technológiai kiállításon mutatták be Las Vegasban a Zero Distance eszközt is, amely csavart visz a videóhívásokba. Olvasd el: Mesterséges intelligenciával mossa el a hátteret a Skype a videóhívásoknálwehead_1
 
A Wehead segít az embereknek, hogy úgy érezzék, mintha beszélgetőtársuk is a szobában lenne. Olvasd el: Halottak képeit is életre kelti a mesterséges intelligencia
 
Olyan, mint egy gép, amelyet szemorvosnál láthat az ember,  az elején képernyők vannak. A videókonferencia résztvevője messziről úgy néz ki, mintha 3D-ben ott lenne, s ha körülnéz vagy bólint, a gép is megmozdul. 
 
A Wehead szabványos számítógépes vagy okostelefonos webkamerákkal működik. 
 
„Ha az asztal körül pár ember ül és csak egy képernyő van, nem mindenki láthatja a képernyőt, ahogyan a laptopban lévő személy sem láthat mindenkit” - mondta Ilia Sedoshkin, a Wehead alkotója. 
 
Hozzátette: azok az emberek, akik heti 40 órát töltenek otthoni irodájukban, nem nagyon találkoznak másokkal. Vagyis ha úgy érzik, egy valódi személy van a szobában, mely csupán egy kis helyet használ az asztalon, kevésbé lesznek magányosak. 
 
A Wehead jelenleg 1.555 dollárba kerül – ami több mint 568 ezer forint -, míg a profi verziót 4.555 dollárért, azaz 1 millió 666 ezer forintért kínálják.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.