2023. 04. 03. - 08:30

Mesterséges intelligencia alkotta a pápa pufidzsekis képét

Mesterséges intelligencia alkotta a pápa pufidzsekis képét

Bejárta az internetet az a fotó, amely Ferenc pápár egy fehér pufidzsekiben ábrázolja – a kép hamis, ugyanis azt a mesterséges intelligencia készítette.

Annyira élethű, hogy sokakat megtévesztett a Ferenc pápáról körbejárt fotó az interneten. Az egyházfő egy híres divatház pufidzsekijében látható a képen. Olvasd el: Gépek alkották a lányokat, mégis imádják őketpapa_pufidzseki_01
 
A fénykép egyébként egy Chicago környékén élő építőmunkás, Pablo Xavier ötlete volt, aki a mesterséges intelligenciát használó Midjourney művészeti eszközzel hozta létre a képet.
 
Ezt azután nyilvánosságra hozta az AI Art Universe nevű Facebook-csoportban, majd a Reddit-en is. Olvasd el: Komoly sikert ért el a koreai virtuális lányzenekar
 
Pablo Xavier-t nagyon meglepte, milyen gyorsan népszerű lett a hamis fotó – azt pedig ijesztőnek találja, hogy az emberek jó része kétségtelenül elhitte, hogy Ferenc pápa megjelent egy ilyen kabátban.
 
Egy biztos, a furcsa felvételek valódiságát sosem árt magunkban először megkérdőjelezni.
 
Fotó: Designboom.com/Reddit
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.