2023. 11. 10. - 08:30

Mesterséges intelligencia - Kínos hibát vétett az orosz chatbot

Mesterséges intelligencia - Kínos hibát vétett az orosz chatbot

Meglehetősen kínos bakit követett el az orosz Kandinszkij chatbot: meztelen képeket készített Vlagyimir Putyin elnökről.

Beidézte a Kreml az orosz mesterséges intelligencia-chatbot, a Kandinszkij alkotóit, miután a technológia kínos meztelen képeket készített Vlagyimir Putyinról. Olvasd el: Keira Knightley fél, hogy az arcát is ellophatja a mesterséges intelligenciavladimir_putin_01
 
A Kandinszkij chatbot feldühítette a moszkvai vezetőséget, mivel a program zavarba ejtő képeket generál az elnökről, amennyiben a felhasználók „meztelen Putyin” képet kérnek.
 
A chatbot által készített egyik képen a ruha nélküli Putyin egy fabotot tart a kezében, míg egy másik fotón ijedten néz ki egy börtöncellából.
 
A chatbot az orosz zászló képeit is rossz színben állítja elő a felhasználók kérésére, miközben például az ukrán zászlót megfelelően megjeleníti. Olvasd el: MI-chatbotba szeretett bele egy nő 
 
A Kandinszkij fejlesztőit - a Sberbank bankcég és a Yandex keresőmotor munkatársait - beidézték az orosz ügyészséghez, a „negatív Oroszország-képek” alkotásáért.
 
„Minket és a Yandexet is azonnal bevittek az ügyészségre. Van modellünk az orosz zászló generálására – nos, ez generatív és igyekszik javítani a képen. A Szent Bazil-templom kupoláit is rárajzolta a zászlóra” – mondta el German Gref, a Sberbank főnöke a The Sun lapnak.
 
Hozzátette: a képviselők ezt a nemzeti zászló megcsúfolásának tartották.
 
„Bizonyos dolgokat azonnal leállítottunk – a chatbot már nem állapotszimbólumokat generál, hanem egy előre meghatározott képet” – magyarázta German Gref.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.