2021. 12. 03. - 08:25

Mesterséges intelligencia segítette a Duran Duran „láthatatlan” videóját

Mesterséges intelligencia segítette a Duran Duran „láthatatlan” videóját

Az MI immár számos sztár életében képviselteti magát: a Duran Duran elárulta, hogy mesterséges intelligencia segítségével forgatta klipjét Invisible (azaz Láthatatlan) kislemezéhez.

Az utóbbi időben nem egy híresség vagy zenekar tárta fel, hogy a technológiát hívta segítségül. Az ABBA, Justin Bieber, Bella Hadid vagy Maisie Williams egyaránt élt a lehetőséggel, hogy digitális avatárként is megjelenhessen. Olvasd el: Justin Bieber avatár lett
 
Mesterséges intelligenciát használt azonban klipje leforgatásához a legendás Duran Duran együttes is.
 
Simon Le Bon énekes elárulta, hogy 2021 májusában az Invisible kislemezükhöz készítettek videót, melyhez igénybe vették az MI segítségét. A sztár hangsúlyozta, nem félnek tőle, mindig úgy tekintettek a technológiára, hogy az a segítségükre van. Olvasd el: Örökké tarthatnak az ABBA avatár fellépései
 
 
Hosszú pályafutásuk során minden „új és technológiailag fejlett” dolog vonzó volt számukra.
 
A banda a Nested Minds-szel működött együtt a projekten - ők adták a zenét, a szöveget és a képeket a Huxley nevű mesterséges intelligencia botnak, amely „megálmodta” a videóklip ötletét.
 
„Az MI korábban matematikai dolog volt. Ez azonban valójában inkább művészeti alapú. Másképpen álmodik és gondolkodik” – fogalmazott Nick Rhodes, az együttes zenésze és énekese.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.