2022. 05. 11. - 08:30

Meztelen képeket küldenének az űrbe a tudósok

Meztelen képeket küldenének az űrbe a tudósok

Ruha nélküli emberek fotóit küldenék az űrbe a kutatók, abban bízva, hogy ez segíthet kommunikálni az idegenekkel.

Meztelen emberek illusztrációit szeretnék az űrbe küldeni a tudósok. Azt remélik, így egyszerűbben kapcsolatot teremthetnek az idegenekkel. Olvasd el: Időutazó lények lehetnek az idegenek?
 
Bíznak benne, hogy kódolt üzenetet juttathatnak el nekik a Beacon in the Galaxy javaslat keretében, melyet a NASA Sugárhajtási Laboratóriumának nyújtottak be a közelmúltban. ur_1
 
Egy binárisan kódolt üzenetről van szó, amit „a Tejút-galaxis földönkívüli intelligenciáihoz (ETI) történő továbbításra fejlesztettek ki”.
 
A NASA korábban az emberiség egyes aspektusait állította pályára, nevezetesen a The Beatles dalszövegeit és idézeteit a tavalyi Lucy-misszión belül. Olvasd el: Metán lehet a kulcs a földönkívüliek megtalálásához?
 
Az új javaslat azonban a matematikára és a fizikára kíván összpontosítani.
 
„Ez az információ a földönkívüli intelligenciának küldött üzenetekkel szemben támasztott, alapvető elvárások részét képezi, mivel lehetővé teszi megjelenésünk felismerését – olyan részlet, amely kétségtelenül minket is érdekelne róluk, s releváns lenne a további információcsere esetén, vagy segítehet abban, hogy egyszer fizikailag is találkozzunk” – tudatták a kutatók.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.