2023. 11. 22. - 08:15

Micsoda technológia - Magától reagál az „önszundizó” óra

Micsoda technológia - Magától reagál az „önszundizó” óra

Megjelent a mesterséges intelligencia időszakában időszerű önszundító ébresztőóra, az analóg és a digitális fúziója, amely játékos kihívást jelent a hagyományos ébresztő számára.

Egy olyan világban, ahol egyre nagyobb teret kap a mesterséges intelligencia és az automatizálás, miért kellene még mindig olyan kellemetlenséggel kezdődnie a napnak, hogy felriadunk és lenyomjuk az ébresztőórát? 
 
Ezt a kérdést tette fel magának a Raspberry Pi Core feltalálója, Nico Tangara, aki elkészítette az analóg és digitális ébresztőóra fúzióját.
 
A Nico Tangara és a BHH Innovation Lab tervezte újdonság játékos kihívást jelent a hagyományos ébresztő számára – a technológia segítségével újradefiniálja a reggeli rutin kellemetlenségeit. Olvasd el: Egyesek álomirányító technológiát fejlesztenek
 
 
A tervező Raspberry Pi-t - egy kompakt számítógépes modult – alkalmazott, amely lehetővé teszi, hogy az ember lassan felébredjen, anélkül, hogy ki kéne ugrania az ágyából. 
 
Az óra az analóg és digitális technológiai komponensek keverékével saját magát állítja „szundi” üzemmódba.
 
Ez az ébresztőóra a tervező múltbeli felfedezései nyomán készült, aki nyomon követte a digitális és az analóg terület fejlődéseit, s kidolgozta a játékos megoldást. Olvasd el: Megdöbbentő - Pislogással irányítható az okostelefon
 
Hasonló módon Raspberry Pi számítógépet alkalmaz egyébként a Digitally Analog Polaroid Camera is, a ChatGPT segítségével, hogy az azonnali képek, nyomatok nosztalgiáját a digitális technológia kényelmével egyesítse.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.