2023. 11. 13. - 08:30

Egyesek álomirányító technológiát fejlesztenek

Egyesek álomirányító technológiát fejlesztenek

Már készülőben van az eszköz, amellyel képesek lehetünk irányítani az álmainkat. A Prophetic mesterséges intelligencia-vállalat Elon Musk cégével fogott össze.

Meglehetősen komoly terven dolgozik a Prophetic mesterséges intelligencia cég, amely már az Elon Musk által létrehozott Neuralinket gyártó Card79-et is bevonta az elképzelésébe: olyan technológiai eszközt készítenének, amellyel az ember képes befolyásolni, miről álmodjon. alom_01
 
Ha sikerrel járnak, az álomalakítás bárki számára elérhetővé válhat. Olvasd el: A rémálmok attól függnek, hol élünk?
 
Úgy hírlik, a prototípus már el is készült, Halo néven. A tech-eszköz egy fejpánt, amely előre meghatározott jeleket küld az ember agyába, így befolyásolni tudja az álom tartalmát.
 
Amellett, hogy együttműködik Musk cégével, a Prophetic több mint 1 millió dollárt szedett már össze arra, hogy valóra váltsa az ötletet, melyet „legvégső VR-élményként” is emlegetnek. Olvasd el: Alvás egy app segítségével?
 
Az álomirányító eszközt egyébként segítségként használhatnák olyanoknál, akik poszttramuás stresszt éltek át, szoronganak és szükség lenne hangulatjavításra az esetükben. Kreativitásfejlesztőként is beválna – állítja Wesley Berry, a Prophetic társalapítója, aki saját bevallása szerint már tizenévesen is tudatos álmodó volt.
 
 
L.A.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.