2022. 03. 21. - 08:25

Mini robotzenekar lett a szintetizátorból

Mini robotzenekar lett a szintetizátorból

A klasszikus Roland szintetizátorok digitális átdolgozását alkotta meg Yuri Suzuki dizájner és zenész. Az eredmény egy miniatűr robotzenekar.

Webalapú zenei eszközt hozott létre Yuri Suzuki művész, dizájner és elektronikus zenész – a találmány a klasszikus Roland szintetizátorok digitális átdolgozása.
 
Az alkotó éppen a Roland fennállásának 50. évfordulóján rukkolt elő az ötlettel – együttműködve a Counterpoint stúdióval - hogy digitálisan átdolgozzák a világhírű Roland elektronikus hangszergyártó szintetizátorait. Most van a TB-303 basszusszintetizátor évfordulója is, amelyet 1981-ben mutattak be. Olvasd el: Érkezik az MI alkotta videoklip Yuri Suzuki találmánya
 
Yuri Suzuki követői számára nem ismeretlen a művész digitális zenei rendszere, hiszen Yuri már együttműködött a Rolanddal, melynek eredménye egy webalapú zenei eszköz, a 808.303.studio lett.
 
Suzuki és csapata most ezt a digitális platformot frissítette, hogy az a klasszikus SH-101 analóg szintetizátort is tartalmazza a TB303 és TR808 interfészekhez - bemutatva az újonnan alakult „Roland50” stúdiót. Olvasd el: Mesterséges intelligencia írta a Nirvana új dalát
 
Lényegtelen, hogy a felhasználó ismeri-e már a Roland szintetizátor alapjait vagy sem, hiszen az alkotók olyan felületet készítettek, amely egyszerű grafikai kialakításának köszönhetően mindenki számára szórakoztató és könnyen alkalmazható.
 
A feltörekvő virtuózoknak egyszerűen be kell kapcsolniuk az általuk választott digitális eszközt és elérniük a Roland50 stúdióhoz vezető linket. Ezután mindent megkapnak, ami szükséges, hogy saját elektronikus zenéjük készítését elkezdhessék.
 
Az élmény közel áll egy mini robotzenekar hangszereléséhez. A platform arra ösztönzi a felhasználókat, hogy rögzítsék alkotásaikat, töltsék le és osszák meg őket a közösségi médiában.
 
A weboldal tetején, közvetlenül az új TB303 és TR808 fülek mellett négy kis lakat sejteti, hogy még több is várható. Vagyis, a Roland és Yuri Suzuki a jövőben további izgalmas dolgokkal is előállhat.
 
 
Fotó: Instagram/Yuri Suzuki
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.