2023. 06. 12. - 08:30

Olvasott a dolgozók agyában egy új technológia

Olvasott a dolgozók agyában egy új technológia

Képes nyomon követni az emberek gondolatait egy agy-szkennelő technológia, miközben dolgoznak.

Agy-szkennelő technológia tanulmányozhatja az emberek gondolatait a munkahelyükön. Az angliai Információs Biztosi Hivatal (ICO) állami szerv állítása szerint az agyból adatokat gyűjtő neurotechnológia a következő évtized során széles körben elterjedhet. Olvasd el: Mesterséges intelligencia - Fülzúgás mellett agysérüléseken is segíthet Elon Musk agyi chipje?agy_digitalis_01
 
A technológia remélhetőleg segíthet a komplex betegségekben szenvedőknek és a fogyatékossággal élőknek, szakértők azonban attól tartanak, hogy a visszaélések kitehetik a munkahelyi megfigyelés kockázatának az alkalmazottakat.
 
A Tech Futures: Neurotechnology címmel megjelent dokumentum az első ICO-jelentés az agyból és az idegrendszerből származó „neuroadatokról” és a munkahelyi monitorozásról - a feltárt technológia egyik feltételezett jövőbeni felhasználásaként. Olvasd el: Elon Musk agyi chipje bénult embereknek is segíthet
 
Stephen Almond, az ICO munkatársa azonban felhívta a figyelmet arra, hogy amennyiben  ezeket a technológiákat nem megfelelően fejlesztik ki, vagy nem megfelelően alkalmazzák, annak súlyos következményei lehetnek.
 
A figyelmeztetés érdekessége, hogy napjainkban Elon Musk cége, a Neuralink is éppen igyekszik új módokat felfedezni a számítógépek emberi agyhoz csatlakoztatására.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.