2022. 08. 15. - 08:30

Plusz kéz a ház körül ez a minirobot

Plusz kéz a ház körül ez a minirobot

Nem kevesen álmodoznak arról, hogy ha hazaérnek a munkából, valaki csináljon rendet helyettük. A Samsung minirobotját éppen erre tervezték.

Sokan örülnének egy segítő kéznek, amely hozzájárul ahhoz, hogy otthonunkban megfelelő rend és tisztaság legyen. Különösen, ha kevés időnk van a háztartás ellátására. 
 
A Samsung nemrég kifejlesztett egy robot prototípust, amelynek éppen az célja, hogy segítő, „plusz” kezet nyújtson a házban.
 
Egyetlen karral rendelkezik, amely három ponton forgatható a maximális rugalmasság érdekében. Olvasd el: Már nincs messze, hogy mesterséges intelligencia költözzön a háztartási gépekbe
 
Plusz kéz a ház körül ez a minirobot
Plusz kéz a ház körül ez a minirobot
 
A Bot Handy különböző méretű, formájú és súlyú tárgyakat szed fel bárhonnan, de emellett képes rendet rakni helyiségekben és segítséget jelent a háztartási munkákban. Olvasd el: Robotok és drónok végezhetik a házimunkát 2040-ig
 
Mi több, alapvető képességein túl azzal is tisztában van, mekkora erőt kell alkalmazni a mesterséges intelligencia technológián alapuló különféle tárgyak felvételekor.
 
A Las Vegas-i CES technológiai kiállításon mutatták be, s az előrendelési ára jelenleg kicsit több mint 1 millió forint.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.