2023. 11. 29. - 08:15

Szabálytalankodó Forma 1-esek ellen indul a mesterséges intelligencia

Szabálytalankodó Forma 1-esek ellen indul a mesterséges intelligencia

A szabályokat be nem tartó Forma-1-es pilóták ellen vetik be a mesterséges intelligenciát: a pályahatárok ugyanis gyakran jelentenek gondot.

Aki néz Forma-1-et, tudja, milyen kicsúcsosodott küzdelem zajlik a Forma-1-es pilóták között, olykor századmásodpercekért megy a harc. 
 
A szabálytalankodás előfordul a pályahatárok kapcsán, s ha valaki nem tartja be a szabályokat, időbüntetést rónak ki rá.
 
Mindeddig azonban csupán kameraképek segítségével lehetett ellenőrizni a pályahatárok kiszélesítését, a szabályszegéseket több embernek szükséges elemeznie. Olvasd el: A mesterséges intelligencia már a fogadást is segíti
 
Szabálytalankodó Forma 1-esek indul a mesterséges intelligencia
Szabálytalankodó Forma 1-esek indul a mesterséges intelligencia
 
A Reuters információi szerint júliusban, az Osztrák Nagydíjon ezzel 4 ember foglalkozott, az októberben Katarban megrendezett eseményen már 8 személy. Olvasd el: Forradalmasíthatja a harcművészetet a mesterséges intelligencia
 
A szezont záró Abu-dzabi Nagydíjon azonban a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) be szeretné vetni a számítógépes látás technológiáját, ennek bevetésével ellenőriznék a ponthatárokat.
 
A mesterséges intelligencia nem keveset segít a szakembereknek a pontos elemzésben – tudatta a Reuters.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.