2022. 06. 13. - 08:30

Technológiai bravúr: 5 éven belül jön a szerelmi bájital?

Technológiai bravúr: 5 éven belül jön a szerelmi bájital?

A szerelmi bájitalok rövid időn belül elérhetők lehetnek, melyeket az egyedülállók felhasználhatnak a fellobbanás elősegítésére – állítják szakértők.

A romantikus érzelmek könnyebben jöhetnek pár éven belül egy szerelemi bájitallal, amely a szakértők szerint már 5 éven belül elérhetővé válik. szerelmesek_01
 
A bájitalok segíthetik a fellobbanást az egyedülállóknak, de a szer egyfajta antidepresszánsként is adható lesz azoknak a szerelmeseknek, akik a szakítás fájdalmától szenvednek. Olvasd el: Jegygyűrűt is vett robotfeleségének az ausztrál férfi
 
A romantikát segítő gyógyszerek közé tartozik az „ölelési hormon”, vagyis az oxitocin és az alacsony dózisú ecstasy, amely segíthet a pároknak újra szerelembe esni.
 
Bizonyos anyagok képesek megismételni a hatást, melyet a szerelem az agyra gyakorol – magyarázta dr. Anna Machin, az Oxford Egyetem antropológusa. Olvasd el: Akár robottal is házasodhatunk 2050-ben?
 
„Ma már eleget tudunk a szerelem neurokémiájáról ahhoz, hogy javasolhassunk néhány dolgot,  amivel javítható a szerelem megtalálásának képessége. Avagy növelhető annak lehetősége, hogy szerelmesek maradjunk, ha ez egy már kicsit bonyolulttá válik” – mondta.
 
A szakember hozzátette: ezen lehetséges szerelmi gyógyszereknek a feltárásának is van természetesen határa.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.