2021. 12. 08. - 08:00

Terminátor-típusú fegyverektől kellene tartanunk?

Terminátor-típusú fegyverektől kellene tartanunk?

A Terminátor-típusú fegyverek akár ki is irthatják az emberi fajt – hívta fel a figyelmet egy számítástechnikai professzor. Az intelligens fegyverekkel tehát nem árt okosan bánni, ám túlaggódni sem kell a dolgot. 

A legendás Terminátor-filmre alighanem mindenki emlékezhet. Ha azonban mindez a valóságban is lehetővé válna, nagy bajban lennénk – figyelmeztetnek a szakértők. Olvasd el: A robotkutyák már fegyvert is tartanak maguknálArnold Schwarzenegger a Terminátor filmben
 
A Terminátor-stílusú okosfegyverek ugyanis kiirthatnák az emberi fajt.
 
Stuart Russell számítógéptechnikai professzor szerint a mesterséges intelligencia komoly lehetőségeket ad a gépeknek, ám ezzel a kockázat is nagy. Olvasd el: Már tesztelik az új harci robottankot
 
A Kaliforniai Egyetem professzora kiemelte: a technológia olyan mértékben fejlődött, hogy egy halálos, mesterséges intelligenciával működő kvadrokopter rendkívül kicsi is lehet. Akár egy doboz cipőkrém.
 
Nagyjából 3 gramm robbanóanyag azonban elegendő ahhoz, hogy közvetlen közelről megöljön egy embert.
 
„Egy konténerben millió halálos fegyver fér el – hangsúlyozta a szakember. - Mindegyiket ki lehet egyszerre küldeni, hogy végezze a dolgát.”
 
Russell megjegyezte: „egy kis félelem” meglehetősen helyénvaló a jövő technológiájával szemben.
 
Úgy véli azonban, az aggodalmaknak az éghajlatváltozással kapcsolatosakkal hasonló szinten kell lenniük.
 
 
Fotó: Instagram
 
L.A.

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.