2015. 10. 26. - 15:02

Khalaf Ahmad Al Habtoor az amerikai ex-elnöknél, Jimmy Carter-nél vendégeskedett

Khalaf Ahmad Al Habtoor az amerikai ex-elnöknél, Jimmy Carter-nél vendégeskedett

Az 1977 és 1981 között regnáló amerikai elnököt, Jimmy Carter-t és feleségét látogatta meg egyesült államokbeli útja során Khalaf Ahmad Al Habtoor október közepén.

Khalaf Ahmad Al Habtoor a washingtoni 24. arab-amerikai politikai konferencia miatt érkezett az Egyesült Államokba, néhány óra erejéig pedig meglátogatta az egykori elnököt, Jimmy Carter-t és a First Lady-t, Rosalyn Carter-t a Georgia államban lévő plains-i otthonukban. Carter elnök és Khalaf Ahmad Al Habtoor régi jó viszonyt ápolnak egymással, többször találkoztak már Dubai-ban is.

Khalaf Ahmad Al Habtoor, Jimmy Carter és Rosalyn Carter

Beszélgetésük során megvitattak néhány kérdést a közel-keleti állapotokról, köztük a palesztin helyzetről. Az Al Habtoor Group elnöke emellett beszámolt Carter elnöknek a The Carter Center nevű alapítvány közel-keleti tevékenységéről, valamint az adományok felhasználásáról. Szóba került a szíriai krízis is, és egyetértettek abban, hogy a növekvő feszültséget csillapítani kell, a terrorizmust pedig visszaszorítani.

A 91 éves Jimmy Carter számára Khalaf Ahmad Al Habtoor szívből jövő jókívánságait fejezte ki, különösen annak tekintetében, hogy Carter jelenleg kezelés alatt álló rákos beteg. Dubai egyik legnagyobb üzletembere szerint Carter elnök jókedvű volt a találkozójuk során, és nagyon-nagyon tiszteli amiatt, hogy a világbéke iránti elkötelezettsége megingathatatlan.

Forrás és fotók: habtoor.com

-W-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.