2022. 06. 27. - 10:30

„Forrófejűbbek” a nők, mint a férfiak?

„Forrófejűbbek” a nők, mint a férfiak?

Melegebb aggyal rendelkeznek a hölgyek – állítják a kutatók. Egy új kutatás szerint a nők agyának 0,4 fokkal magasabb a hőmérséklete, mint a férfiakénak.

Úgy tűnik, a hölgyek „forrófejűbbek”, mint a másik nem képviselői. Az MRC Cambridge-i Molekuláris Biológiai Laboratórium kutatói megállapították, hogy a női agy hőmérséklete valószínűleg meghaladja a 40 fokot - nagyjából 0,4 fokkal melegebb, mint a férfiaké.
 
A különbséget a szakemberek szerint nagy valószínűséggel a menstruációs ciklus okozta – mivel a legtöbb hölgyet az ovuláció utáni fázisban vizsgálták és agyuk hőmérséklete melegebb volt, mint azoké, akiknél ezt az ovuláció előtt tették meg. Olvasd el: Az agy méretének csökkenését okozhatja a koronavírus?
 
Úgy tűnik, a hölgyek „forrófejűbbek”, mint a másik nem képviselői
Úgy tűnik, a hölgyek „forrófejűbbek”, mint a másik nem képviselői
 
A tanulmányban 40, 20-40 év közötti önkéntes vett részt. Reggel, délután és késő este vizsgálták őket egy napon keresztül az Edinburgh-i Királyi Kórházban. Olvasd el: A mikrochipeken levő emberi sejtek a mesterséges intelligencia határait feszegetik
 
„Számomra a tanulmányunk legmeglepőbb megállapítása, hogy az egészséges emberi agy olyan hőmérsékletet ér el, amelyet bárhol a testben láznak diagnosztizálnak mondta el dr. John O'Neill, a Cambridge-i Egyetem csoportvezetője. - A múltban mértek már ilyen magas hőmérsékletet agysérülteknél, de azt feltételezték, hogy az a sérülés következménye.”
 
A szakember megjegyezte: jó okuk van azt hinni, hogy ez a napi változás összefügg a hosszútávú agyi egészséggel. Bíznak benne, hogy legközelebb ezt is lesz módjuk megvizsgálni.
 
A különleges tanulmány a Brain folyóiratban jelent meg.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.