2022. 06. 20. - 11:00

A bélrendszer hálás a napi egy sörért?

A bélrendszer hálás a napi egy sörért?

Pozitív hatása van a gyomorra, ha napi egyszer elfogyasztunk egy sört – állapította meg egy portugál kutatócsoport.

Jó hír a sörkedvelőknek: napi egy sör jó hatással van a bélrendszerre. Egy új portugál tanulmány jutott erre a következtetésre, amely megállapította: naponta egy pohár láger sör serkenti az egészséges baktériumok számát.
 
Ezen baktériumok segítenek megelőzni a betegségeket és a fertőzéseket a polifenolok előnyeinek köszönhetően – ezek a növényi vegyületek a komlóban, az árpában és az élesztőben találhatóak meg. 
 
A portugál csoport 19 egészséges, 23 és 58 év közötti férfit vizsgált a tanulmány keretében. Olvasd el: Csökkenti a szívroham esélyét, ha kismértékben iszunk alkoholt?
 
Napi egy sör jó hatással van a bélrendszerre
Napi egy sör jó hatással van a bélrendszerre
 
Arra kérték őket, igyanak meg minden este egy, 330 ml-es üveges Super Bock lágert a vacsorájukhoz.
 
A kísérlet végére nem volt látható különbség a férfiak súlyában, zsírtömegében vagy koleszterinszintjében - a vizsgálat előtt és után vett székletminták elemzése emellett kimutatta, hogy a résztvevők bélrendszerében nagyobb számú baktérium található. Olvasd el: Jön az alkohol nélküli alkohol?
 
Változatosabb mikrobákkal rendelkeztek azok a férfiak, akik naponta egy alkoholos vagy alkoholmentes lágert megittak – összegezte a kutatás eredményét Ana Faria professzor, a NOVA Lisszaboni Egyetem kutatója.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.