2021. 05. 12. - 10:20

A mellkasi fájdalom is koronavírus-tünet?

A mellkasi fájdalom is koronavírus-tünet?

A Covid-19 terjedése közepette viszonylag gyakran bukkannak fel újabb és újabb tünetek, amelyek összefüggésben lehetnek a betegséggel. Vajon a mellkasi fájdalom is ilyen?

A koronavírus immár több hullámban teszi próbára az embereket világszerte. Bár a legismertebb tünetekkel – ilyen például a száraz köhögés, íz- és szaglásvesztés, láz, fejfájás - mára alighanem mindenki tisztában van, szakértők szerint érdemes tudni, hogy azok hullámonként változhatnak is bizonyos mértékben.
 
A Covid-19 mindegyik hulláma létrehozhat ugyanis több olyan tünetet, amely eltér a korábbiban tapasztaltaktól. A másodikban például a hasi fájdalom, a hasmenés, kötőhártya-gyulladás is jelentkezett egyes embereknél.
 
Újabban számos beteg panaszkodik mellkasi fájdalomra, akinél súlyos vagy enyhe koronavírust állapítottak meg. Vajon miért szenvednek ettől a Covid-páciensek? A mellkasi fájdalom is lehet új tünet? Olvasd el: Tízből egy koronavírusos tüdő- és vesekomplikációkkal néz szembe
 
Érdemes tudni, mi minden járhat mellkasi fájdalommal a tüdőt érintő betegség esetén
Érdemes tudni, mi minden járhat mellkasi fájdalommal a tüdőt érintő betegség esetén
 
Egészségügyi szakértők megcáfolták a dolgot, több olyan tényező felsorolásával, ami mellkasi fájdalomhoz vezethet pozitív teszttel rendelkező koronavírus-betegeknél.
 
-Száraz köhögés: ez a tünet a koronavírus egyik leggyakoribbja. Hogyan befolyásolja ez a mellkasi fájdalmat? A nagy erővel feltörő köhögés miatt a bordák közelében lévő izmok elszakadhatnak. Ez akut kényelmetlenséget okoz a légzésben, s végül mellkasi fájdalomhoz vezethet. Olvasd el: Genetikai változások felelnek a koronavírus hosszútávú hatásaiért?
 
-Tüdőfertőzés: az új koronavírus kitörése óta gyakori, hogy a betegeknél tüdőfertőzés alakul ki. A tüdő a legkiszolgáltatottabb szervünk a Covid-19 vírusfertőzéssel szemben. A tüdőfertőzés gyulladáshoz vezethet e fontos szervünkben és akadályozhatja a légzési folyamatot, ami heveny mellkasi fájdalmat eredményezhet. 
 
-Koronavírusból eredő tüdőgyulladás: a tüdőgyulladás szintén az egyik leggyakoribb tünet, amelyet súlyos Covid-19 betegeknél tapasztalnak az orvosok. Mi történik tehát pontosan? Amikor valaki tüdőgyulladást kap, a tüdőben lévő apró léghólyagocskák begyulladnak, ami légzési nehézségekhez vezet. Az állapot a továbbiakban folyadék felgyülemlését válthatja ki a tüdőben és mellkasi fájdalmat okozhat.
 
Amennyiben tartós mellkasi fájdalom gyötör minket, érdemes fontolóra venni orvos felkeresését, illetve elvégeztetni egy koronavírus-tesztet.
 
 
László Adrienn

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.