2013. 10. 15. - 08:00

Az egyiptomi utifű maghéj

Az egyiptomi utifű maghéj
Kontinensünkön közel egy évszázada ismert az Egyiptomból származó utifű maghéj. Kiválóan alkalmas a civilizációs megbetegedések, azaz az emésztési és anyagcsere-zavarok, szív- és érrendszeri problémák kezelésére.
Az utifű maghéj, latin nevén psyllium husk, másik néven indiai bolhafű. Kezdetben az Egyiptomiak fedezték fel jótékony hatásait, majd az 1900-as évektől Európában is egyre ismertebbé és népszerűbbé vált.

Jelentősége főként akkor nőtt meg, amikor a társadalom egészségi állapotán jelentkezni kezdtek a z úgynevezett civilizációs betegségek tünetei. A feldolgozott, finomított, rostszegény ételeink és mozgásszegény életmódunk hozzájárul az emésztési és anyagcsere-zavarok kialakulásához, ezáltal a méreganyagok felhalmozódásához, valamint a szív-és érrendszeri problémák előfordulásához.

utifű maghéj

Az utifű maghéj száraz formájában


Az 1930-as évek óta folyó humán klinikai vizsgálatok szerint az egyiptomi útifű maghéj megnöveli a székletürítés gyakoriságát és ezzel egyidejűleg csökken az alhasi fájdalom és a diszkomfort érzést. További jótékony hatása, hogy nagyon hatékony, ám mégis kíméletes méregtelenítő szer.

A különleges utifű maghéj azonban nem csak egészségügyi alkalmazásra való, különböző ételek készítésekor zselésítő tulajdonságának köszönhetűen sűrítő anyagnak is megfelelő.

utifű maghéj zselé

Zselésítő tulajdonságának köszönhetőek jótékony hatásai


Alkalmazása

Az útifű maghéjat reggel és este étkezés előtt 20-30 perccel javasolt fogyasztani. Keverjünk el két teáskanálnyi maghéjat 1-2 dl folyadékban vagy natúr joghurtban és igyuk meg azonnal, így a a zselésedés a gyomorunkban fog megtörténni.

(SJ)

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.