2022. 05. 18. - 10:45

Baj lehet, ha 7 óránál többet vagy kevesebbet alszunk?

Baj lehet, ha 7 óránál többet vagy kevesebbet alszunk?

Az emberi agy számára a 7 óra alvás a tökéletes – állítják a kutatók. Ennél több vagy kevesebb ugyanis mentális problémákhoz vezethet.

Az emberi agynak a 7 óra alvás a legjobb. Ha ennél kevesebbet vagy többet alszunk, az demenciát és mentális egészségügyi problémákat okozhat – állítják a Cambridge-i Egyetem kutatói.
 
Meggyőződésük, hogy megtalálták az egészséges alvás tökéletes idejét.
 
A mély alvás megtisztítja az agyat a károsodást kiváltó fehérjéktől – ezzel  lehetővé teszi a szervezet számára, hogy helyreállítsa és összekapcsolja az idegeket az emlékek tárolására. Olvasd el: Túl sokat is alhatnak az emberek
 
Az emberi agy számára a 7 óra alvás a tökéletes
Az emberi agy számára a 7 óra alvás a tökéletes
 
Mivel egy fokozatos folyamatról van szó, a tudósok szerint 7 órát kell alvással töltenünk.
 
A kutatók 500 ezer, 38 és 73 év közötti brit agyvizsgálata alapján állapította meg a fentieket. A résztvevők tanulmányozása azt mutatta, hogy akik hosszabb ideig aludtak, mint 7 óra, vagy korábban keltek, minthogy ennyit pihentek volna, rosszabbul teljesítettek a gondolkodási teszteken és nagyobb volt esetükben a demencia kockázata. Olvasd el: Huszonnégy évesen alszunk a legjobban? 
 
„Az idős emberek alvásának javítására szolgáló módszerek felfedezése kulcsfontosságú lehet a mentális egészség megőrzésében és a kognitív hanyatlás elkerülésében” – mondta Barbara Sahakian, a Cambridge-i Egyetem professzora.
 
A kutatás eredményét a Natural Aging szaklap közölte.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.