2022. 04. 11. - 10:30

Túl sokat is alhatnak az emberek

Túl sokat is alhatnak az emberek

Jobban tennénk, ha nem aludnánk túlságosan sokat – sugallja egy új tanulmány, mely azt pedzegeti, hogy a maximumnak 6,5 órának kellene lennie.

Túl sokat alszanak az emberek – állítja egy új tanulmány. Az amerikai szakértőkből álló kutatócsoport azt sugallja, jobb volna, ha 4,5-6,5 óra közötti időt töltenénk pihenéssel.
 
Tehát maximum 6 és fél órát kellene aludnunk.
 
Ez ellentmond annak a régóta fennálló ajánlásnak, hogy a felnőtteknek 6-9 óra alvásra van szükségük éjszakánként. Olvasd el ezt is: Huszonnégy évesen alszunk a legjobban?
 
Nem előnyös a túl sok alvás a kutatók szerint
Nem előnyös a túl sok alvás a kutatók szerint
 
A kutatók úgy vélik, fontosabb az alvás minősége, mint hogy mennyi ideig alszunk – vagyis 4,5 és 6,5 óra közötti pihenés elengedő, amennyiben az alvásminőség megfelelő.
 
A tanulmány arra is rámutatott: azoknál az embereknél, akik nem pihennek eleget, nagyobb a kognitív hanyatlás kockázata. Olvasd el: Így segítheti a fogyást az alvás
 
„A tanulmány kimutatta, hogy a 6,5 ​​óránál hosszabb alvásidő kognitív hanyatlással jár – ez meglehetősen alacsony, ha figyelembe vesszük, hogy az idősebb felnőtteknek 7 és 8 óra közötti alvás javasolt éjszakánként” – jegyezte meg Greg Elder pszichológia oktató a tanulmány kapcsán.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.