2022. 01. 10. - 10:00

Huszonnégy évesen alszunk a legjobban?

Huszonnégy évesen alszunk a legjobban?

A felnőttek 24 éves korukban alszanak a legjobban, ezt követően a pihenés minősége romlik – állapította meg egy új, britekkel végzett tanulmány.

A felnőttek 24 évesen alszanak a legjobban – az alvás minősége ezt követően elkezd hanyatlani – írja egy új tanulmány, melyet brit felnőttek körében végeztek a kutatók.
 
A szakemberek szerint az alanyok csaknem 50 százaléka véli úgy, hogy huszonéves korában aludt a legjobban, s csupán 24 százalékuk állítja, hogy ez az évek előrehaladásával javult. Olvasd el: Segít az agy felpörgetésében a délutáni alvás?
 
A felnőttek 24 évesen alszanak a legjobban?
A felnőttek 24 évesen alszanak a legjobban?
 
Az eredményeket a DoTERRA wellness-életmód márka felmérése keretében publikálták. Ebből az is kiderül, hogy az emberek 55 százaléka azt mondta: „soha”, vagy „ritkán” jut elegendő alváshoz. Olvasd el: Kevés idő a szabadban? Rosszabb életminőség
 
„Ahogyan azt az eredmények sugallják, alvásunk minőségét számos dolog befolyásolhatja. Valószínűleg több oka is lehet annak, hogy a fiatalok jobban élvezik a pihenést, mint az idősebbek, beleértve az edzettségi szintjüket” – mondta el dr. Lindsay Browning alvásszakértő. 
 
Hozzátette: tény, hogy 25 éves kortól az élet stresszesebbé válhat, ami befolyásolhatja az eredményeket.
 
„Feltételezhetjük, hogy 25 éves kor után stresszesebb lehet az élet. Ez a fokozott szorongás megmagyarázhatja, miért válik kevésbé jóvá az alvás a fiatalságunkat követően” – mondta a szakember.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.