2021. 01. 20. - 10:35

Bármikor ellenőrzi a szívet az új technológiai eszköz

Bármikor ellenőrzi a szívet az új technológiai eszköz

Számos egészségtechnikai eszköz mutatkozott be a 2021-es CES technológiai kiállításon Las Vegasban – köztük a szív egészségét ellenőrző, rendkívül egyszerűnek tűnő, de sokoldalú találmány.

Az EKG-tól az otthoni alvásvizsgálatig a CES 2021 (Consumer Electronics Show) technológiai tárlaton számos olyan technológia mutatkozott be, amely minden eddiginél könnyebbé teszi az egészség figyelemmel kísérését – s ehhez ki sem kell mozdulni.
 
Korábban is mutatkoztak már be egészségügyi eszközök ezen a kiállításon, ám az idén virtuális formában megrendezett eseményen felvonultatott modellek talán az eddigieknél is fontosabbak, tekintve, hogy 2020-ban a koronavírus járvány otthonainkba kényszerített bennünket s kiemelt szerepet kapott a modern technika, beleértve az orvosokkal való konzultációt. Olvasd el: Szelfiből azonosítja a szívbetegség jeleit a mesterséges intelligencia
 
A mellkasra helyezhető kis szívmonitor értékel minden fontos adatot
A mellkasra helyezhető kis szívmonitor értékel minden fontos adatot
 
Az idei CES-en olyan, különféle egészségtechnikai eszközökkel ismerkedhetett meg a közönség, amelyek szinte bármilyen orvosi problémára kínálnak vizsgálati lehetőséget, a szív egészségétől kezdve a neurológiai rendellenességeken át az alvásig vagy az allergia enyhítéséig. Olvasd el: Növeli a CT angiográfia pontosságát a mesterséges intelligencia
 
Teljeskörű otthoni szívmonitorozásra való például a HealthyU, a HD Medical találmánya.
 
A cégnek sikerült egy, GoPro kameránál is kisebb eszközben elhelyeznie egy hétvezetékes EKG-t, egy hőmérséklet-érzékelőt, egy pulzus-oximétert, mikrofonokat a szív- és tüdőhangok rögzítésére, valamint pulzusmérőt és vérnyomás-érzékelőt.
 
A szerkezetet bárki könnyen használhatja, függetlenül attól, hogy jártas a technológiában vagy sem.
 
A HealthyU-t olyan páciensek távoli megfigyelésére tervezték, akik szívproblémákkal küzdenek – hogy egészségüket naponta nyomon követhessék, s az információkat az orvosuk is láthassa.
 
A szerkezetet a mellkason kell viselni, a hüvelykujjat és a mutatóujjait pedig az elülső érzékelőkhöz kell támasztani – így megkapjuk az EKG-értéket és egyéb létfontosságú jelekről is információt ad a készülék.
 
 
 
Az új technológiai eszköz FDA-elbírálása a hírek szerint sürgősséggel zajlik, hogy a betegek mielőbb felhasználhassák azt a szív egészségi állapotának ellenőrzésére.
 
A HealthyU és az ehhez hasonló készülékek megjelenése tendenciának tűnik a CES 2021-ben - reagálva a koronavírus-járványra, mely előtérbe hozta az otthoni egészségügyi ellátás iránt egyre növekvő igényeket.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.