2023. 06. 14. - 09:00

Csökkentheti a rák rizikóját a jóga

Csökkentheti a rák rizikóját a jóga

Mérsékelheti a jóga a rák kockázatát azoknál, akik egyszer már túlélték a betegséget – mutatott rá egy új tanulmány.

Csökkentheti a jóga a daganatos betegség jelentkezését, azok körében, akik egyszer már túlélték a rákot – hívták fel a figyelmet kutatók.
 
Az orvosok egy tanulmány keretében azt az utasítást kapták, írjanak fel jógaórákat a betegség túlélőinek – csökkentve ezzel a visszaesés kockázatát. 
 
Egy amerikai tanulmány szerint ugyanis heti két jógaóra jelentősen csökkenti a gyulladást azoknál a pácienseknél, akik felépültek a rákos betegségből. Olvasd el: Szorongás- és depressziócsökkentő a jóga
 
Csökkentheti a rák rizikóját a jóga
Csökkentheti a rák rizikóját a jóga
 
A kísérletek a napi 30 perces sétákat és a testmozgást is összefüggésbe hozták azzal, hogy kevésbé tért vissza a rák és alacsonyabb lett az elhalálozás kockázata. Olvasd el: Kardio-jóga is segítheti a fogyást
 
„Az alapvető, megszívlelendő történet az, hogy a jóga csökkentette a gyulladást okozó kémiai anyagokat. Ez azt mutatja, hogy aki a jógázás mellett dönt, sokkal jobban mérsékeli a gyulladást, mint azok, akik csak oktató jellegű, sorstárs-segítő órákon vesznek részt” – magyarázta Karen Mustian, a New York-i Rochesteri Egyetem vezető kutatója.
 
Hozzátette: gyakorlatilag mindennek a gyulladás áll a hátterében, ez alól a rák sem kivétel. Ilyen, hosszú távú toxicitás az álmatlanság, a fáradtság, a kardiotoxicitás is például.
 
Az a tény tehát, hogy jógagyakorlással képesek vagyunk elérni a gyulladás kisebb esélyét, valóban meglehetősen nagy dolog – jegyezte meg a kutató.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.