2021. 12. 08. - 10:00

Egy évtizeddel élhetünk többet, hála a szőlőnek?

Egy évtizeddel élhetünk többet, hála a szőlőnek?

Ígéretes eredményeket mutattak a közelmúltban végzett kísérletek – arra utalnak, hogy a szőlőben rejtőzhet a hosszú élet titka.

A szőlő lehet a hosszú élet titka? Rágcsálókon végzett tesztek igencsak ígéretes eredményekkel kecsegtetnek. A szőlőből készült tabletta komoly reményeket ébreszthet bennünk.
 
A kutatók szőlőmag-kivonatot fecskendeztek be az egerekbe, s kiderült: ez több mint 60 százalékkal növelte a rágcsálók életidejét.
 
Az állatok teljes élettartama 9 százalékkal emelkedett, ami egy átlagos embernél több mint egy évtizednek felel meg. Olvasd el: Sziklahal jelentheti a hosszú élet titkát?
 
szolo_001
 
„A növényi kémiai anyag jelentős potenciállal rendelkezik a betegségek késleltetése, enyhítése vagy megelőzése tekintetében, erre szolgáló klinikai beavatkozásként” - mondta el dr. Yu Sun, a Sanghaji Kínai Tudományos Akadémia munkatársa.
 
A hatás a PCC1 elnevezésű kémiai anyagnak köszönhető: „kiöblíti” a zombi sejteket, melyeknek abbamaradt az osztódása. Olvasd el: Hosszú élet - 3 dolog kell hozzá
 
A folyamat természetesen áll meg, ahogy az ember idősödik. Olyan anyagok szabadulnak fel a szervezetben, amelyek öregítenek bennünket.
 
Az új kutatás eredményei azonban azt mutatják, lehetséges az emberi élet meghosszabbítása természetes forrásból származó gyógykészítményekkel - ám az embereken végzett klinikai vizsgálatok megkezdése előtt mindenképpen meg kell határozni az adagolás biztonságos mennyiségét.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.