2021. 10. 24. - 08:00

Mesterséges intelligencia - Életszimulátorral szolgálhat 2050-re a technológia

Mesterséges intelligencia - Életszimulátorral szolgálhat 2050-re a technológia

Elképzelhető, hogy 2050-ben olyan technológiákat használ majd az ember, amellyel maximalizálni tudja lehetőségeit – a Sony workshopján például életszimulátort mutattak be a tervezők.

Workshopot tartottak a közelmúltban a Sony dizájnerei, melynek keretében számos új technológiát mutattak be. A résztvevők bepillantást nyerhettek abba, hogyan élhetünk 2050-ben - a technológia és a mesterséges intelligencia főszerepet játszik a potenciális újításokban, melyek a mindennapi életet segítik.
 
A tervezési prototípusok között, már működő technológiákat továbbgondolva jött létre az életszimulátor is. Olvasd el: Beültetett terapeuta is lehet a mesterséges intelligencia?
 
A technológia és a mesterséges intelligencia főszerepet játszik az életszimulátorban
A technológia és a mesterséges intelligencia főszerepet játszik az életszimulátorban
 
De mit jelent ez pontosan? Szakemberek szerint 2050-ben új, univerzális alapjövedelmet nyújtó társadalombiztosítási rendszer léphet életbe. Egy ilyen társadalomban az emberek különbséget tehetnek az életük fenntartásához szükséges és a pusztán élvezetből végzett munka között.
 
Mindez megváltoztathatja az emberek életmódját és élettervezésének mikéntjét.
 
A komplex érzékelési technológiák fejlődése és saját (nemcsak pénzügyi) eszközeinek kifinomult szimulációja lehetővé tehet egy új élettervezési szolgáltatást, hogy támogassa az embereket, akik vállalni szeretnének különböző kihívásokat.
 
A Sony tervezői olyan szolgáltatás koncepcióját mutatták be, mely módot ad az embereknek, hogy meglehetős pontossággal szimulálják életüket és lehetőségeiket.
 
Az életszimulátor a jövő különböző verzióit vizualizálja – azzal, hogy mindenféle lehetőséget kiszámít a múlt és a jelen összetett adatai alapján. Inspiráló javaslatot tesz arra, miként éljük az életet és ösztönöz, hogy valóban folytassuk, amit elkezdtünk, konkrét adatokkal szolgálva annak bemutatására, hogy ez megvalósítható.
 
 
Az életszimulátor mesterséges intelligencia-alapú szimulációkat nyújt, melyhez integrál nemcsak személyes adatokat - például életkort, nemet, foglalkozást és jövedelmet -, hanem biológiai adatokat is, beleértve a hormonszintet, a gén-információkat, illetve múltbeli viselkedési előzményeket, amelyeket előzetesen az ember beleegyezésével szerzett be.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.