2021. 06. 16. - 10:20

Érkezik a koronavírus elleni orrspray?

Érkezik a koronavírus elleni orrspray?

Covid-19 ellen fejlesztenek orrspray-t Amerikában. Mesterségesen megalkotott, hibrid antitestet rejtő készítményről van szó, melynek célja, hogy szükség esetére otthon is lehessen tartani.

Ha elkészül és forgalomba hozzák, nagy segítséget jelent majd a koronavírus elleni védekezésben: Covid-19 elleni orrspray fejlesztésén dolgoznak szakemberek az Egyesült Államokban. 
 
A Texasi Egyetem Egészségtudományi Központ kutatói mesterséges módon hozták létre a hibrid antitestet, melyet az orrspray tartalmaz. Olvasd el: Életeket menthet a citokin-vihar előrejelző
 
Koronavírus elleni orrspray készül Amerikában
Koronavírus elleni orrspray készül Amerikában
 
IgG típusú antitestek koronavírust megcélzó töredékeit vegyítették másik molekula-típussal. A töredékek az IgG típusú antitestek vírussal fertőződést követően, lassan jelennek meg, de precízen az adott kórokozóra vannak szabva. Olvasd el: Életen át kitartó antitestek fejlődnek ki enyhe koronavírus esetén?
 
A kutatók a hibrid ellenanyagot elsőként egereken tesztelték le, sikerrel. Hat órával azelőtt vagy azután, hogy az állatok koronavírussal fertőződtek meg, orrukba fecskendezték azt. Két nappal később nagymértékben csökkent az egerek tüdejében a vírus mennyisége.
 
A Texasi Egyetem szakemberei szerint ezen ellenanyag alkalmazásával olyan orrspray-t lehet készíteni, amelyet majd patikákban is lehet kapni, így bárki tarthat belőle otthon szükség esetére.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.