Egészség hírek

Ezért kell mozogniuk a gyerekeknek

Ezért kell mozogniuk a gyerekeknek

Egy tanulmány összefüggést mutatott ki a testmozgás és a kognitív fejlődés között – ha tehát nem mozog eleget egy gyermek, a felnőttkori diabétesz és elhízás kockázatának teszi ki magát.

A testmozgás nagyon fontos a gyermekek számára. Egy új tanulmány megállapította, hogy a kognitív fejlődés szempontjából igen lényeges az elegendő mozgás – ha ugyanis hanyagolják, felnőttkorban cukorbetegség és elhízás köszönthet rájuk.

Egy kutatás az iskolai teljesítménnyel is összefüggésbe hozta a testmozgást. Kiderült, hogy a fizikai aktivitás biztosítja a fiatal agy számára a „szükséges löketet”.

A rendszeres mozgás fontos a kognitív fejlődés szempontjából is

A rendszeres mozgás fontos a kognitív fejlődés szempontjából is

A tanulmányt a Monographs of the Society for Research in Child Development szaklapban közölték.

Ebből kiderül, hogy a fizikailag aktív gyermekek jobban teljesítenek az órákon és a teszteken, mivel a testmozgás, úgy tűnik, nagyobb agytérfogatot eredményez, azokon a területeken, melyek a memóriával és a gondolkodás funkcióival vannak összefüggésben, mint például a viselkedés a döntés-hozás. Az aktív gyermekek jobban koncentrálnak, hosszabb ideig tudnak figyelni – az, hogy fittek, segít nekik a fókuszálásában és a feladatok teljesítésében.

A felfedezés a speciális igényű gyermekek esetében is igaz. A fizikai aktivitásból a figyelemhiányos hiperaktivitásban szenvedő vagy autizmus spektrumzavarban szenvedő gyerekek is profitálhatnak.

A bicajozás is jó mozgásforma - a lényeg a rendszeresség

A bicajozás is jó mozgásforma - a lényeg a rendszeresség

A gyermekek számára a hét legalább 5 napján 60 perc testmozgás javasolt. Az iskola és a házi feladatok közepette sok múlik az anyán és az apán, hogy ez a mozgásmennyiség teljesüljön.

Érdemes a gyermekkel együtt felfedezni a különféle sportokat – lehet csatlakozni úszóklubhoz, sport csapatokhoz, de a biciklizás, ugrókötelezés is jó mozgásnak számít.

A lényeg, hogy iktassuk be mindennapjainkba. Legjobb családilag edzeni, így mindenki jól jár!

Kapcsolódó cikk:

Csak egészséges ételt kell mutatni a gyereknek?

Rosszul hat a rendelt étel a gyerekek szívére

B.A.

 

 

Ed Westwick fogva tartott egy nőt?

Ed Westwick fogva tartott egy nőt?

Képzeld, a legfrissebb információk szerint a Gossip Girl népszerű sztárját azzal vádolják, hogy több napon keresztül nem engedett el egy nőt, akit ráadásul mege...
Jönnek a valódi terminátorok?  - 1.rész

Jönnek a valódi terminátorok? - 1.rész

A mesterséges intelligencia fejlődésével olyan robotok állhatnak „szolgálatba” 2068-ig, amelyek a veszélyes helyzetekben tökéletesen helyettesíthetik az embert ...
Ekkor a legjobb az együttlét

Ekkor a legjobb az együttlét

Friss kutatások kiderítették, hogy melyik életkorban élvezik a legjobban az aktusokat a szerelmesek.   
A háziállat többet segíthet, mint az orvos

A háziállat többet segíthet, mint az orv...

Az köztudott, hogy a kis kedvencek pozitív hatással bírnak az emberi lélekre, de egy nemrégiben végzett kutatás szerint akár a terapeutát is helyettesítheti.   
Értik a babák a vidám zenét

Értik a babák a vidám zenét

Sokan nem is gondolnánk, de a csecsemők ugyanúgy értik az érzelmeket, mint a felnőttek. A vidám zenére, pedig rendkívül jól reagálnak.   
Robottá alakuló légdeszka segíthet a házban?

Robottá alakuló légdeszka segíthet a ház...

Sokaknak lehet már ismerős az ún. hoverboard vagy légdeszka – 2016-ban reneszánszát élte. Most a mesterséges intelligencia segítségével megszületett a hoverboar...
Mesterséges intelligencia: repülő autó mutatkozott be Genfben

Mesterséges intelligencia: repülő autó m...

Az önálló járművek jelenthetik az autógyártás következő nagy innovációját – A Genfi Motor Show-n olyan kocsi mutatkozott be, amelyek repülni is képes.
Pénzt akar exe Britney-től kicsalni

Pénzt akar exe Britney-től kicsalni

Nem elég Kevin Federline számára az a pénz, amelyet az énekesnő fizet neki havi szinten. Ez összesen húszezer dollár, azaz körülbelül ötmillió forint.   
Így készíts kávés testradírt!

Így készíts kávés testradírt!

Van, akit már a kávé illata kellemes hangulatba hoz. Ha ez velünk is így van, érdemes kipróbálnunk a kávéval készült testradírt, mégpedig saját kezűleg!
A robot fejlődésének lépcsői

A robot fejlődésének lépcsői

A mesterséges intelligencián belül a robotika kétségtelenül a legizgalmasabb, ám a legellentmondásosabb terület is. Abban mindenki egyetért, hogy a robotok alka...
< >