2022. 08. 23. - 10:48

Parkinson-kór korai diagnosztizálására képes az MI

Parkinson-kór korai diagnosztizálására képes az MI

A Parkinson-kór hihetetlenül összetett betegség, amelyet hagyományosan nehéz diagnosztizálni. Ez elsősorban azért van így, mert a diagnózis felállítása bizonyos motoros tünetek, például remegés, merevség és lassúság megjelenésére támaszkodik. 

Az MIT kutatói azonban nemrégiben kifejlesztettek egy olyan neurális hálózatot - az emberi agy működését utánzó, egymással összekapcsolt algoritmusok összességét -, amely az éjszakai légzésből képes felmérni a Parkinson-kórt.
 
 
A Parkinson-kór ilyen mesterséges intelligencia általi értékelése minden éjszaka elvégezhető otthon, miközben az illető alszik. A készülék rádiójeleket bocsát ki, elemzi a környezetről visszaverődő jeleket, és fizikai érintkezés nélkül tesztel.
 
A remények szerint ez az új technológia megkönnyíti a Parkinson-kór diagnosztizálását és a kezelés korábbi megkezdését.
 
Mesterséges intelligencia figyeli az alvás közbeni légzést
 
A korai diagnózis számos okból fontos a Parkinson-kór esetében. Egyrészt a korai diagnózis azt jelenti, hogy a kezelés hamarabb elkezdődhet, ami segíthet lassítani a betegség előrehaladását.
 
 
Ez az új kutatás nagy ígéretet mutat a Parkinson-kór diagnosztizálásának jövőjét illetően és segít az embereknek abban, hogy a betegség lefolyása során korábban megkapják a szükséges kezelést és javítsák életminőségüket.
 
 
 
H.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.