2022. 02. 14. - 10:30

Ha többet alszunk, többet is fogyunk?

Ha többet alszunk, többet is fogyunk?

A több alvás nagyobb súlyvesztéshez vezethet – állapította meg egy új tanulmány, mely szerint legalább 270 kalóriával kevesebbet eszik, aki többet pihen.

Ha nemcsak egészségesek szeretnénk maradni, hanem karcsúak is, érdemes kellő időt szánni a minőségi alvásra.
 
A Chicagói Egyetem új tanulmánya arra a megállapításra jutott, hogy a több alvás nagyobb súlyvesztéshez vezet.
 
A kutatók a tanulmány keretében 80 ​​ember alvási idejét és kalóriabevitelét vizsgálták meg. Ennek során kiderült, hogy akik többet aludtak, átlagosan nagyjából 270 kalóriával kevesebbet ettek egy nap folyamán. Olvasd el: Valóban segít az agy felpörgetésében a délutáni alvás?
 
Érdemes időt szánni a pihenésre - a több alvás nagyobb súlyvesztéshez vezet
Érdemes időt szánni a pihenésre - a több alvás nagyobb súlyvesztéshez vezet
 
Nem meglepő, hogy az alvást a tudósok ezek után az elhízás elleni küzdelem létfontosságú részének tartják. Korábbi tanulmányok szintén azt sugallták, hogy az alvás hossza és minősége befolyásolhatja az étrendet és a derékméretet. Olvasd el: Huszonnégy évesen alszunk a legjobban?
 
„Ha hosszabb ideig betartjuk az egészséges alvási szokásokat, az idővel jelentős súlycsökkenéshez vezet” – hangsúlyozta dr. Esra Tasali. 
 
„Sokan dolgoznak keményen azon, hogy valamilyen módot találjanak a kalóriabevitel csökkentésére, mert fogyni szeretnének.
Nos, ha többet alszunk, jelentősen mérsékelhetjük a kalóriafogyasztást” – tette hozzá a szakember.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.