2022. 01. 19. - 09:20

Könnyedén diagnosztizálja az alvászavart egy tapasz

Könnyedén diagnosztizálja az alvászavart egy tapasz

Teljes diagnosztikai rendszert kínál az alvászavarok terén egy tapasz, mellyel a CES 2022 kiállításon rukkolt elő egy egészségügyi cég.

Az egészségügyi eszközök meglehetősen széles tárházával álltak elő különféle cégek a Las Vegasban január elején megtartott CES 2022 (Consumer Electronics Show) technológiai kiállításon.
 
Az Onera Health például egy tapaszt mutatott be, mely rendelkezik az alvászavarok teljes diagnosztikai rendszerével. Emellett új labor-on-chip technológiával is előrukkolt.
 
Az otthon használható, orvosi minőséget biztosító alvásdiagnosztikai tapaszrendszer a cég szerint helyettesíti a nehézkes szenzorokat, melyeket manapság alkalmaznak az otthoni vagy az orvos által javasolt, egészségügyi környezetben történő alvás-megfigyeléshez. Olvasd el: Átfogó állapot-figyelést biztosít az új bőrtapasz
 
Tapaszok helyettesítik a nehézkes érzékelőket az alvás figyelésére - Fotó: onerahealth.com
Tapaszok helyettesítik a nehézkes érzékelőket az alvás figyelésére - Fotó: onerahealth.com
 
A Biomedical Lab-on-Chip technológia emellett egy rendkívül alacsony fogyasztású biojel-érzékelőt tartalmaz, a „viselhető egészség” érdekében.
 
A sokcsatornás érzékelő több biojelet vesz és dolgoz fel orvosi, hordható viselethez és eszközhöz. 
 
Magába foglalja az ExG csoport kijelzéseket, beleértve az EEG-t, EKG-t, EMG-t és EOG-t, illetve két bioimpedancia-leolvasást és 2 kijelzést a fotopletizmográfiához. 
 
A róla származó adatokat a chipen digitális szűrők és gyorsítók dolgozzák fel, amelyeket erős ARM Cortex M4f rendszer támogat. Olvasd el: Okos orvosbiológia - Bőrre rajzolják a mérőeszközt
 
A chip számos szabványos vezetékes interfésszel, így például UART, SPI, I2C és I2S-vel rendelkezik.
 
A világ első otthoni, orvosi minőségű alvásdiagnosztikai tapaszrendszere nagyon ígéretes, tekintettel arra, hogy két egyszerű, hordható tapasz számos érzékelőt helyettesít.
 
A páciensek pedig jóval könnyebben pihenhetnek, ha otthon vagy az orvosuk által javasolt orvosi környezetben figyelik őket.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.