2020. 10. 28. - 10:40

Hogyan védekezzünk a tüsszögők ellen?

Hogyan védekezzünk a tüsszögők ellen?

Nem egyszerű elkerülni a megfázás és az influenza időszakában azokat, akik tüsszögnek, köhögnek az utcán vagy beltérben, sokan a maszk viselése nélkül. Hogyan védhetjük meg magunkat velük szemben?

Az influenzaszezonban különösen nehéz elkerülnünk a tüsszögő, orrfújó, köhögő embereket.
 
Különösen kellemetlen a helyzet járvány idején, s akkor, ha akadnak emberek, akik éppen nem hordják a maszkot, amikor tüsszenteniük kell. Olvasd el: Genetikailag is hajlamosak lehetünk az influenzára?
 
A köhögésből, tüsszentésből származó cseppek igen messzire és gyorsan eljutnak. Beterítik a helyiséget egészen a plafonig.
 
Az olyan fertőzéseket, mint a megfázás, az influenza és a kanyaró, a vírust hordozó cseppek terjesztik, melyeket könnyedén belélegzünk, vagy elkaphatunk, ha megfogunk egy felületet, amely szintén fertőzött lett.
 
A testmozgás is segít távoltartani a betegségeket
A testmozgás is segít távoltartani a betegségeket
 
Hogyan védhetjük hát meg magunkat?
 
Előszöris, a legokosabb elkerülni a megfázás jeleit mutató emberek társaságát, de ez nem mindig lehetséges. Mit tehetünk még?
 
1.Fontoljuk meg influenza elleni oltás felvételét.
 
2.Mindig tartsuk tisztán a kezünket: mossunk kezet gyakran, meleg vízzel és szappannal, legalább 20 másodpercig. Kerüljük a szemünk, orrunk és szánk érintését, ha nem tiszta a kezünk, mivel ezek a a membránok könnyen hozzáférhetőek a kórokozók számára.
 
3.Ne hagyjuk ki a pihentető alvást! Aludjunk minden nap 7 órát, engedjük meg szervezetünknek, hogy regenerálódjon. Azok az emberek, akik kevesebb, mint 6 órát pihennek éjjel, négyszer nagyobb valószínűséggel betegszenek meg, mint akik több mint 7 órát alszanak. Olvasd el: Aki elhízik, kevesebbet alszik?
 
4.Mozogjunk gyakran! A rendszeres testmozgás megóvja az embert attól, hogy elkapjon valamit, vagy ha meg is fázik, csökkenti a betegség lefolyásának időtartamát. Meggátolja továbbá, hogy újra támadjon ugyanaz a kór.
 
5.Győzzük meg magunkat, hogy az egészségünk tökéletes! Kutatók több alkalommal is kimutatták, hogy csupán a meggyőződés segít távoltartani a megfázást. Olvasd el: Csupán az egészség gondolata gátolhatja a megfázást?
 
Ha minden igyekezetünk ellenére megbetegszünk, a csirkehúsleves és a csontleves sokat segít csökkenteni a felső légúti megfázás tüneteit, s kevesebb mellékhatással jár, mint a köhögés és a megfázás elleni gyógyszer.
 
Azt se feledjük: függetlenül attól, hogy a megfázás és az influenza nem támad meg bennünket, törekedjünk arra, hogy egész évben egészségesek maradjunk!
 
László Adrienn

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.