2022. 03. 22. - 09:30

Jó hatással van a tánc a férfiak mentális egészségére

Jó hatással van a tánc a férfiak mentális egészségére

Jót tesz a férfiak mentális egészségének, ha táncolnak. Ez a mozgásforma számos egyéb pozitív hatást is gyakorol rájuk – derült ki egy új kutatásból.

Érdemes táncolniuk a férfiaknak: egy új kutatás rámutatott, hogy ez a mozgásforma igencsak pozitív hatással van mentális egészségükre.
 
Finn szakemberek olyan férfiakat tanulmányoztak, akik szeretnek táncolni és kipróbálni magukat a táncparketten – kiderült, hogy ez számos pozitív hatást gyakorol rájuk. Olvasd el: Így légy fitt és egészséges - 3 hatékony módszer
 
A tánc pozitív hatással van a férfiak mentális egészségére
A tánc pozitív hatással van a férfiak mentális egészségére
 
„Számos interjúalany állítja, hogy a tánc versenyzés nélküli, fizikai önkifejezésmód – mondta dr. Kai Lehikonen, a Helsinki Művészeti Egyetem munkatársa. - A testtudat az ember része, érzékszerveinkkel bővítjük tudásunkat a világról. Ha figyelmen kívül hagyjuk a testi dimenziót, az negatívan hat a közérzetünkre.” Olvasd el: A túl sok szabadidő is káros lehet a jó közérzetre
 
A tanulmány szerint a tánc növeli az ember mások iránti tiszteletét és közösségi érzést is ad.
 
Isto Turpeinen tánctanár ugyanakkor megjegyezte, nem tartja valószínűnek, hogy a férfiak rohanni fognak a táncórákra. „A legtöbb tánccsoport nőkből áll, ezért a tanárok leginkább a lányok testére terveznek órákat.”
 
Megjegyezte, a férfiak sokszor úgy érzik, hogy ez a tanítás nem nekik való.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.