2022. 07. 06. - 10:35

Közelebb a halál, ha nem tudunk megállni egy lábon?

Közelebb a halál, ha nem tudunk megállni egy lábon?

Azok az emberek, akik nem képesek egy lábon állni, ki vannak téve a korai halál kockázatának – állapította meg egy új tanulmány.

Meghökkentő megállapításra jutott egy új tanulmány. Eszerint azoknál az embereknél, akik 10 másodpercig nem tudnak egy lábon megállni, nagyobb a korai halálozás esélye.
 
A középkorúak, akik nem tudták megtartani a pozíciót, nagyobb valószínűséggel túlsúlyosak és nagyobb eséllyel szenvednek magas vérnyomásban és kettes típusú cukorbetegségben – mondta el dr. Claudio Gil Araujo, a Rio De Janeiro-i Clinimex testmozgás-gyógyászati ​​klinika szakértője.
 
A tesztet sikeresen végigcsináló alanyoknak mindössze 4,5 százaléka halt meg az elmúlt 7 évben, szemben azzal a 17,5 százalékkal, akik elestek a gyakorlat során. Olvasd el: Így légy fitt és egészséges - 3 hatékony módszer
 
Közelebb a halál, ha nem tudunk megállni egy lábon?
Közelebb a halál, ha nem tudunk megállni egy lábon?
 
A kutatók azt is megállapították, hogy akik elesnek, 84 százalékkal nagyobb valószínűséggel halnak meg a következő évtizedben – sőt, a rossz egyensúllyal bíró embereknél nagyobb eséllyel alakul ki mentális hanyatlás is.
 
„Az öregedés a fizikai erőnlét és az izomerő, az erő, a rugalmasság, az egyensúly és a testösszetétel csökkenésével jár” – szögezte le dr. Claudio Gil Araujo, aki egyben a tanulmány vezető szerzője. Olvasd el: 5 súlyos dolog, amit a stressz tesz velünk
 
Javasolta, hogy az orvosok ezt a tesztet használják egyszerű módszerként annak meghatározására, kik a gyengébbek és kik szenvedhetnek el emiatt nagyobb eséllyel végzetes eséseket vagy betegedhetnek meg.
 
„Az egyszerű és olcsó egyensúlyfelmérés segíthet a túlélés előrejelzésében és előnyös lehet az idősebb felnőtteket értékelő és kezelő egészségügyi szakemberek számára” – jegyezte meg dr. Araujo.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.