2021. 06. 09. - 10:20

Kulcsszerepe lehet a zöld teának a koronavírus legyőzésében?

Kulcsszerepe lehet a zöld teának a koronavírus legyőzésében?

A zöld teában levő egyik összetevőben megvan a lehetőség arra, hogy hatékony koronavírus elleni gyógyszert alkossanak belőle – állítja egy biztató új tanulmány.

Egy, a zöld teában megtalálható összetevő ígéretes lehetőséget nyújt ahhoz, hogy hatásos koronavírus elleni gyógykészítményt fejlesszenek ki belőle – állapította meg egy új tanulmány.
 
A kutatók a koronavírus-járvány kezdete óta igyekeznek kétségbeesetten gyógyírt találni a halálos vírusra.
 
Számos, már meglevő gyógyszert is vizsgáltak, azonban a vakcinák kifejlesztésén kívül - amelyek bizonyos ideig immunitást biztosítanak -, eddig nem sikerült olyan készítményt kifejleszteni, amely valóban képes a vírus visszaszorítására. Olvasd el: Napi egy csésze zöld vagy fekete tea segíthet a magas vérnyomás ellen
 
Ígéretes lehetőség van a zöld teában a koronavírus ellen?
Ígéretes lehetőség van a zöld teában a koronavírus ellen?
 
A szakemberek közül nem kevesen a természetes, ételekben és italokban meglevő összetevők felé fordultak, abban bízva, hogy segítségükkel lesz mód a megfelelő gyógyszer megalkotására, hiszen a természet szolgál a legősibb gyógymódokkal.
 
Mostanra úgy tűnik, van ilyen: a JSS Gyógyszerészeti Főiskola és a Swansea Egyetemi Orvostudományi Kar kutatócsoportja azt vizsgálja, hogyan járulhat hozzá a gyógyszer kifejlesztéséhez a zöld tea.
 
Az RSC Advances szaklapban megjelent tanulmány leírása alapján a zöld tea egyik összetevője segíthet megküzdeni a koronavírussal. Olvasd el: A zöld tea a kilókra és a memóriára is hat
 
A kutatók olyan természetes vegyületeket vettek górcső alá és válogattak össze, amelyekről már ismert: aktívak más koronavírusokkal szemben is. Egy mesterséges intelligenciával támogatott számítógépes program segítségét is igénybe vették a célra.
 
S bár a tanulmány még korai szakaszában tart, kiderült, találtak egy zöld tea vegyületet, amely a kutatók szerint rendkívül aktív a koronavírusokkal szemben. Ez az összetevő a gallokatechin, amely ráadásul könnyen elérhető és megfizethető.
 
Természetesen szükség van még több tanulmányra és kutatásra, annak megállapításához, hogy klinikailag hatékony és biztonságos-e a koronavírus megelőzésében vagy kezelésében, ám az eddigi felfedezések biztatóak.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.