2022. 10. 05. - 10:20

Meglepő: a marhaburger gátolja a depressziót?

Meglepő: a marhaburger gátolja a depressziót?

Gyógyír lehet a depresszióra a marhahús hamburgerek fogyasztása – ezt állítja egy kutatócsoport, amely a közelmúltban rukkolt elő tanulmányával.

Gyógyíthatja a depressziót a marhahús hamburgerek fogyasztása – állítja egy tanulmány, amely több mint 400 ezer brit ember bevonásával készült.
 
A kutatás szerint a hús összefüggésbe hozható a depresszió rizikójának csökkenésével, ugyanis a marhában található tápanyagok - beleértve a vasat, a cinket és a fehérjét – jól ismerten támogatják az agyműködést és segíthetnek javítani a hangulatot. Olvasd el: Mesterséges intelligencia-terápia csökkentheti a depressziót
 
A „burgerleletekről” a Tajvani Nemzeti Egyetem, a Massachusettsi Általános Kórház és más központok szakértői számoltak be a Journal of Affective Disorders című folyóiratban. Olvasd el: Evés napi egyszer - hogyan működik?
 
Gyógyíthatja a depressziót a marhahús hamburgerek fogyasztása
Gyógyíthatja a depressziót a marhahús hamburgerek fogyasztása
 
„Ez az első olyan tanulmány, amely a marhahúsevés lehetséges, jótékony okozati hatásáról ír a súlyos depresszió kockázatának csökkentésére – jegyezték meg a szakemberek. - Számos bizonyíték van arra, hogy az étrend befolyásolhatja a depresszió esélyét. Felfedeztük, hogy a marhahús nagyobb fogyasztása védelmet jelenthet a súlyos depressziós rendellenességekkel szemben.”
 
Hozzátették: a tanulmányok többsége - különösen a legszigorúbbak - azt mutatta: nagyobb a depresszió kockázata azoknál, akik kerülték a húst.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.