2022. 09. 28. - 10:30

Meglepő: Jó lehet a sör demencia ellen?

Meglepő: Jó lehet a sör demencia ellen?

A rendszeres sörivás csökkentheti annak esélyét, hogy demencia alakuljon ki valakinél – állapította meg egy új tanulmány.

Napi két korsó sör mérsékelheti a demencia kockázatát. Erre a következtetésre jutott egy új tanulmány, mely szerint a rendszeres sörfogyasztás csökkentheti annak esélyét, hogy valakinél kialakuljon ez a kétségbeejtő mentális állapot.
 
Az új tanulmány, amely 25 ezer, 60 év feletti ember bevonásával készült, az ivási szokások felmérése után kimutatta: az antialkoholistáknál a legnagyobb az agyi betegség jelentkezésének az esélye.
 
Ezzel szemben azoknál, akik napi 1-2 italt fogyasztanak, 38 százalékkal mérséklődött az állapot kockázata. Olvasd el: Mértékkel az alkohol jótékony 40 év felett?
 
Meglepő: Jó lehet a sör demencia ellen?
Meglepő: Jó lehet a sör demencia ellen?
 
A szakértők szerint az alkohol védi a szívet, ami viszont csökkenti a demencia rizikóját. Külön elmélet van arra is, hogy az ital mérsékeli az Alzheimer-kórhoz kapcsolódó mérgező fehérjék felhalmozódását. Olvasd el: Csökkenti a szívroham esélyét, ha mértékkel iszunk alkoholt?
 
„Az eredmények alapján azoknál, akik soha nem ittak alkoholt, nagyobb eséllyel alakult ki demencia, mint az alkoholt fogyasztók esetében” – mondta el dr Sara Imarisio, az Alzheimer's Research UK kutatási vezetője.
 
Hozzátette: ezen eredmények összhangban vannak a témával kapcsolatos korábbi kutatásokkal, amelyek arra is rávilágítanak, hogy a bőséges alkoholfogyasztás, valamint a nem ivás összefüggésbe hozható a demencia magasabb kockázatával.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.