2022. 07. 18. - 10:35

Mértékkel az alkohol jótékony 40 év felett?

Mértékkel az alkohol jótékony 40 év felett?

A mértékletes alkoholfogyasztás jótékony hatással lehet a 40 év felettiek egészségére – állapította meg egy tanulmány. A fiatalokat ellenben óva intik az alkoholtól.

Egészségügyi előnyökkel bírhat a mértékkel ivás 40 éves kor felett – mutatott rá egy új tanulmány, amely azonban a fiatalokat arra figyelmezteti: óvakodjanak az alkoholtól.
 
A kutatók megállapították: akik heti 3-4 szeszesitalt fogyasztottak a 40-es korosztályban, több mint 5 százalékkal csökkentették a betegségek kockázatát azokhoz képest, akik sosem isznak alkoholt.
 
Az ésszerű alkoholfogyasztás csökkentheti a szívbetegség, a stroke és a cukorbetegség esélyét – hívták fel a figyelmet. Olvasd el: Csökken a szívroham esélye, ha mértékkel iszunk alkoholt?
 
Egészségügyi előnyökkel bírhat a mértékkel ivás 40 éves kor felett
Egészségügyi előnyökkel bírhat a mértékkel ivás 40 éves kor felett
 
Szeretnék azonban, ha a fiatal felnőttek nagyon meggondolnák, mennyit isznak.
 
Számukra az ivás nagyobb kockázatot jelent, nagyobb az esélye annak, hogy sérüljenek, károsítsák magukat – ez különösen a férfiakra igaz, amennyiben heti 1 italnál többet fogyasztanak 40 év alatt. Olvasd el: Mégsem javít az egészségen a kis mennyiségű alkohol?
 
„Az üzenetünk egyszerű: a fiatalok ne igyanak, de az idősebbek számára előnyös lehet, ha kis mennyiségben alkoholt fogyasztanak” – mondta dr. Emmanuela Gakidou, a Washingtoni Egyetem Orvostudományi Karának kutatója.
 
Érdemes tudni, hogy ugyanezen tudományos csoport egy korábbi elemzése vitákat váltott ki 2018-ban, amikor azt állították, hogy az alkohol hiánya a legjobb az ember egészségére nézve.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.