2022. 08. 03. - 10:00

Mégsem olyan káros a sok játék?

Mégsem olyan káros a sok játék?

A játékosok naponta több mint 10 órát tölthetnek a gép előtt, mielőtt az hatással lenne a jó közérzetükre – állapította meg egy tanulmány.

A közhiedelemmel ellentétben nem okoz komoly gondot a közérzetben, ha valaki pár órát játszik a gép előtt.
 
Egy új tanulmány rámutatott, hogy naponta több mint 10 órát tölthetnek el a számítógépes játékkal az emberek, mielőtt ez befolyásolná a mentális jóllétüket.
 
Az Oxfordi Egyetem kutatói közel 40 ezer játékos szokásait követték nyomon – olyan társaságokkal, mint a Sony és a Nintendo, akik a játékosok beleegyezésével szolgáltattak adatokat róluk: a boldogság, szomorúság, harag érzéséről kérdezték őket. Olvasd el: Depressziót csökkent a videójáték?
 
Nem okoz komoly gondot a közérzetben, ha valaki pár órát játszik a gép előtt?
Nem okoz komoly gondot a közérzetben, ha valaki pár órát játszik a gép előtt?
 
Az eredmények alapján arra jutottak, hogy a videojátékokkal eltöltött órák valójában csekély hatással vannak az ember jóllétére. Olvasd el: A játékosok a legjobb szeretők?
 
„Ha józan ésszel nézzük a dolgot, azt mondanánk: ha több szabadidőd van arra, hogy videojátékokkal játssz, valószínűleg boldogabb ember vagy. Ám ellentétben azzal, amit gondolnánk arról, hogy a játékok jók vagy rosszak-e a számunkra, meggyőző bizonyítékot találtunk arra, hogy a játék mennyisége nem befolyásolja a jóllét változásait” – mondta el Andrew Przybylski professzor.
 
Mint azonban az életben mindenben, nem árt a megfelelő egyensúly – jegyezte meg a hírre reagálva Mike Dailly, a Grand Theft Auto slágerjáték-franchise megalkotója.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.