2023. 02. 01. - 10:30

Mesterséges intelligencia - Csak az ujj kell a vérnyomásméréshez

Mesterséges intelligencia - Csak az ujj kell a vérnyomásméréshez

Kalibrálás nélküli vérnyomásmérőt mutatott be a Valencell cég a Las Vegasi CES technológiai kiállításon: a találmány úgy mér vérnyomást, hogy ahhoz elegendő az ujjunk is.

A világon elsőként rukkolt elő a Valencell cég egy olyan vérnyomásmérővel, melyhez nem szükséges karra helyezhető eszköz.
 
A modul célja, hogy segítsen nyomon követni a magas vérnyomást, s ehhez elég, ha az ujjunkat használjuk – ami lényegesen megkönnyíti a rendszeres méréseket és az érték leolvasását.
 
A mérés 1 percet vesz igénybe, egy kis szondával történik, amelyet a középső ujjunkkal kell megérintenünk. A modulba épített fotopletizmográfia (PPG) érzékelők a visszavert fényt mérik, hogy adatokat gyűjtsenek a véráramlásról, amit aztán egy mesterséges intelligencia-algoritmus elemez a vérnyomás meghatározásához. Olvasd el: Az alapvető életjeleknél többet mutat ez a mesterséges intelligencia
 
Mesterséges intelligencia - Csak az ujj kell a vérnyomásméréshez
Mesterséges intelligencia - Csak az ujj kell a vérnyomásméréshez
 
Az orvosi kütyü képes diasztolés és szisztolés értékeket is szolgáltatni – ezek egy integrált képernyőn jelennek meg.
 
Emellett Bluetooth-on keresztül csatlakoztathatjuk hozzá az okostelefonunkat, hogy a kapcsolódó alkalmazáson keresztül megtekinthessük az eredményeket.
 
Az alkalmazás segítségével emlékeztetőket állíthatunk be a mérések elvégzésére, megtekinthetjük az adattrendeket egy adott időszakra vonatkozóan. Olvasd el: Átfogó állapotfigyelést biztosít az új bőrtapasz
 
A Valendell a jövőre nézve azt tervezi, coachingot nyújt az alkalmazáshoz, étkezési módokat és edzéseket ajánlva a szív egészségének javításához, valamint lehetővé teszi a digitális egészségügyi platformokkal való integrációt.
 
Arra, hogy a vérnyomásmérő készüléket jóváhagyja az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerellenőrzési Hatóság (FDA), a cég már benyújtotta a kérelmet - várhatóan 2023 végéig megkapják azt.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.