2022. 10. 03. - 10:35

Rosszabb a magány az egészségre, mint a dohány

Rosszabb a magány az egészségre, mint a dohány

Előnytelenebb hatást gyakorol egészségünkre nézve a magány, mint a cigarettázás – állapította meg egy új tanulmány.

Egészségünk tekintetében rosszabb a magányosság érzése, mint a dohányzás. Erre a következtetésre jutott egy új tanulmány, melyet a George Washington Egyetem készített. Olvasd el: Agyvizsgálatokkal térképezik fel a tudósok a magányt
 
A kutatók szerint a negatív érzelmek jobban felgyorsítják az emberek biológiai óráját, mint a cigarettázás. Megállapították, hogy az elszigeteltség és a boldogtalanság érzése 1 év és nyolc hónappal növeli egy ember életkorát – 5 hónappal többel, mint a dohányzás.
 
Rosszabb a magány az egészségre, mint a dohány
Rosszabb a magány az egészségre, mint a dohány
 
Tanulmányok korábban kimutatták, hogy a szervezet biológiai órájának károsodása növeli a cukorbetegség, a szívbetegség és számos más betegség kockázatát. Olvasd el: Hizlal a magány? 
 
„2002 óta tanulmányozom a dolgot és számos országos adathalmaz mutatja azt, hogy a magány rövidebb élettartamot, magasabb mortalitást és több társbetegséget eredményez - szóval egyáltalán nem lep meg a mostani eredmény” – mondta el Laurie Theeke, a George Washington Egyetem munkatársa, aki éveket töltött a magány témájának kutatásával.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.