2021. 12. 16. - 10:50

Ugyanazt reggelizünk minden nap? Íme az oka

Ugyanazt reggelizünk minden nap? Íme az oka

Vajon miért van az, hogy az emberek szívesebben esznek ugyanazt reggelire csaknem minden nap? Kutatók most választ adtak a kérdésre.

Az emberek nagy többsége szinte ugyanazt eszi reggelire minden nap. A kutatók kíváncsiak voltak rá, mi ennek az oka.
 
Kiderült, annak, hogy rendszeresen ugyanolyan ételt reggelizünk, „haszonelvű célja” van. A reggeli eltér az ebéd vagy a vacsora jellegétől – az emberek gyorsan bedobják a reggelit, lehetőleg valami egészségeset, hogy kordában tarthassák a súlyukat. Olvasd el: Miért igyunk minden reggel citromos vizet?
 
Ezzel szemben az ebédnek és a vacsorának „hedonikus céljai” vannak, az emberek az élvezetet keresik általuk és nem elégednének meg azzal, hogy minden nap ugyanazokat az ételeket fogyasszák.
 
Ha rendszeresen ugyanolyan ételt reggelizünk, annak „haszonelvű célja” van
Ha rendszeresen ugyanolyan ételt reggelizünk, annak „haszonelvű célja” van
 
Ezt a tendenciát külön tanulmányok során is megfigyelték a kutatók, Franciaországban és az Egyesült Államokban, ami globális trendre utal.
 
A Rotterdami Menedzsment Iskola tanulmányát dr. Romain Cadario vezette, aki bevallotta: a kollégáival folytatott beszélgetések ihlették a kutatást. Olvasd el: Fogyás-segítő a jókor megivott kávé?
 
„A kutatás azért valósult meg, mert a kollégáimmal arról beszéltünk, hogy mindig ugyanazt a reggelit esszük, de nem aggódtunk amiatt, hogy ez unalmassá vagy fárasztóvá válik” – mondta Cadario.
 
Hozzátette: az azonban meg sem fordulna a fejükben, hogy 3 vagy 4 egymást követő napon ugyanazt a vacsorát egyék.
 
 
L.A.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.