2021. 02. 03. - 10:35

Vérnyomást ellenőriz és összeköt az orvossal az új technológiai eszköz

Vérnyomást ellenőriz és összeköt az orvossal az új technológiai eszköz

Az idei CES 2021 technológiai kiállítás – melyet virtuálisan rendeztek meg - egyértelmű üzenetet közvetített: több olyan eszközre van szükségünk, mellyel egészségi állapotunk otthonról is monitorozható. Ilyen a vadonatúj vérnyomásmérő karkötő is.

Ahogyan minden esztendőben, 2021-ben is megrendezték a CES (Consumer Electronic Show) technológiai tárlatot, ám ezúttal virtuális formában.
 
Az új technológiai találmányok közül nem kevés egészségügyi jellegű – ami arra is felhívja a figyelmet, több olyan eszközre van szükség, melyekkel egészségünket otthonról is meg lehet figyelni. A monitorozás lényege, hogy orvosunk távolról is tisztában legyen állapotunkkal. Olvasd el: Bármikor ellenőrzi a szívet az új technológiai eszköz
 
Otthonról biztosít vérnyomás ellenőrzést az új technológiai eszköz
Otthonról biztosít vérnyomás ellenőrzést az új technológiai eszköz
 
Erre szolgál az Omron cég CES 2021-en bemutatott eszköze, a VitalSight platform, melynek célja, hogy automatikus legyen a mérés-szinkronizálás, így a doktor is látja, mit mutat.
 
Az előre konfigurált készlet egy vérnyomás-karkötővel és mérővel rendelkezik - ez automatikusan feltölti a méréseket egy biztonságos modemmel felszerelt adatközponton keresztül, s közvetlenül kapcsolódik az orvoshoz. Olvasd el: Egy sisak, mely azonosítja az Alzheimer-jellegű demenciát
 
Az Omron már az idei kiállítást megelőzően is bemutatott néhány módszert a vérnyomás-táblázatok orvosokkal történő megosztására, ám a folyamat nem volt automatikus.
 
A jelenlegi eszköz-készlet az egész folyamatot egyszerűbbé teszi mindenki – köztük az idősek – számára.  
 
A csatlakoztatott karkötő és adatközpont összekapcsolódik az orvos elektronikus orvosi nyilvántartási rendszerével – vagyis közvetlen kapcsolatot teremt vele.
 
 
A doktor meghatározhat egyedi vérnyomás küszöbértékeket a páciens számára, mellyel kapcsolatban figyelmeztetéseket küldhet és kommunikálhat a beteggel: például ajánlhatja, hogy változtassa meg a viselkedését, étkezését az értékek javítása céljából.
 
Az Omron első, a szolgáltatást már igénybe vevő VitalSight partnere a New York-i Mount Sinai kórház és a chicagói Northwestern Medicine.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.