2018. 05. 09. - 11:51

Ajakfeltöltés: hogy készüljünk a műtétre?

Ajakfeltöltés: hogy készüljünk a műtétre?

Az ajakfeltöltés manapság egy igen népszerű sebészeti beavatkozás, melynek célja számos esetben az, hogy az esztétikusabb legyen, egészségesebbnek, fiatalosabbnak tűnjék. Milyen szabályokat kell betartani a műtét előtt?

Napjainkban nem kevesen végeztetnek ajakfeltöltést. A sebészeti beavatkozás oka nemcsak az, hogy szebb, vonzóbb, fiatalosabb legyen az arc összhatása.
 
Természetesen akad olyan eset is, amikor az ajak korrigálása esztétikai szempontból szükséges.
 
Hogy mi és hogyan zajlik majd az egynapos műtét keretében, azt a páciens mindig egyezteti előzőleg orvosával. Minden úgy történik majd, ahogyan abban megegyeztek – a sebész utasításait is be kell azonban tartani.
 
Fontos azonban tudni azt is, mi minden kerülendő egy ilyen operáció előtt.
 
Lássuk a szabályokat.
 
A dohányzást is abba kell hagyni legalább hat héttel az egynapos műtét előtt
A dohányzást is abba kell hagyni legalább hat héttel az egynapos műtét előtt
 
A dohányzást – amennyiben cigarettázunk – legalább 6 héttel az egynapos sebészeti beavatkozás előtt abba kell hagyni. Ez ugyanis elengedhetetlen a megfelelő gyógyulás érdekében.
 
Az aszpirin szedése kerülendő, ahogyan egyéb, gyulladáscsökkentő szerek és bizonyos gyógynövények alkalmazása is, amelyek vérzést okozhatnak.
Attól függetlenül, hogy ajakfeltöltés sebészeti műtét vagy egyéb operáció történik, a megfelelő folyadék fogyasztása nélkülözhetetlen, a beavatkozás előtt és után egyaránt.
 
Az ajakfeltöltést többnyire járóbeteg ellátásban végzik – ugyanakkor, ha befekvéssel történik a műtét, fontos, hogy meg legyen beszélve szerettünkkel, barátunkkal az utaztatásunk. Vagyis legyen valaki, aki hazavisz minket a kórházból és lehetőleg az első éjjel velünk is marad a sebészeti operációt követően.
 
Mindez biztonsági okokból igen ajánlott.
 
A cikket folytatjuk.
 
B.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.