2018. 05. 15. - 10:55

Felépülés az ajakfeltöltés műtét után

Felépülés az ajakfeltöltés műtét után

Mire számíthatunk, miután lezajlott a sebészeti beavatkozás? Az ajakfeltöltést követő felépülés időtartama attól is függ, miként hajtották végre az operációt.

Manapság sokan választják az ajakfeltöltés sebészeti beavatkozást, amennyiben nem elégedettek a szájuk formájával, vastagságával, vagy aránytalannak tartják az arcukhoz képest annak méreteit.
 
Magáról a műtétről már esett szó a korábbi cikkekben (LINK), valamint az arra felkészülésről is - ám érdemes tudni azt is, mire számíthatunk a felépülés terén.
 
Az ajakfeltöltést követő időszak milyensége függ attól, hogyan végezték a beavatkozást
Az ajakfeltöltést követő időszak milyensége függ attól, hogyan végezték a beavatkozást
 
A nem sebészeti beavatkozás esetén csak injekcióval töltik fel az ajkakat, a tartós smink szintén elkészíthető minimális előkészülettel és igen kevés idő alatt. A sebész előkészíti a területet és zsibbasztó krémet alkalmaz. A procedúra kevesebb, mint egy óra alatt lezajlik, majd pedig a páciensnek be kell tartani utasításokat az elkövetkező napokra nézve.
 
Az egynapos sebészeti műtét alkalmával azonban valóban sebészeti beavatkozás történik, mely 30 perctől 2 óra hosszáig tarthat. Gyógyszerekkel, intravénás szedációval vagy általános érzéstelenítéssel végzik az operációt, az előre megbeszélt terv szerint. Ebben az esetben varratokkal is el lehet látva a beteg.
 
A műtét után tehát aszerint kell vigyáznia magára a páciensnek, milyen beavatkozást végeztek rajta.
 
Az egynapos sebészeti műtétet követően zúzódást, duzzanatot érzékelhetünk, 1.2 napig enyhe vagy közepes mértékű kellemetlen érzést tapasztalhatunk. A duzzanat csökkentésére hideg borogatást alkalmazhatunk, s 2 napig csak folyadék formájú táplálékot vehetünk magunkhoz, s le lesz korlátozva az aktivitásunk.
 
A komolyabb fizikai aktivitással ajakfeltöltés után heteket kell várni
A komolyabb fizikai aktivitással ajakfeltöltés után heteket kell várni
 
Mennyi idő kell hozzá, hogy helyrejöjjünk?
 
Nagyon fontos, hogy mindenben kövessük a doktor utasításait. Ezt tartalmazhatja az, hogy kompressziós ruházatot hordjunk, gondoskodjunk a csövekről, ha esetleg kaptunk ilyeneket a műtét során, szedjünk antibiotikumot, ha kell. S természetesen csak olyan tevékenységeket végezzünk, amelyek a felépülésünk szempontjából biztonságosak.
 
Az egynapos sebészeti beavatkozást követően visszatérhetünk a munkába, egy héten belül visszarázódhatunk normál tevékenységeinkbe. A varratokat 4-6 napon belül eltávolítják, a szájba helyezettek pedig feloldódnak idővel.
 
Több mint 10 napig azonban csak puha ételeket lehet fogyasztani.
 
A komolyabb fizikai aktivitás – például sport - azonban csak 4-6 hét után engedélyezett.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.